Dacian Cioloş: Florin Cîţu a aruncat PNL în braţele PSD. În 2024 vrem să câștigăm toate alegerile

Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că Florin Cîţu nu a încercat niciodată să refacă coaliţia cu USR, condiţia lui fiind doar să fie premier. Preşedintele USR a spus că Florin Cîţu a aruncat PNL în braţele PSD. Cioloş a mai precizat că USR îşi va face un guvern din umbră şi că pentru 2024 şi-a propus ca formaţiunea sa că câştige toate alegerile.

24 nov. 2021, 16:23
Dacian Cioloş: Florin Cîţu a aruncat PNL în braţele PSD. În 2024 vrem să câștigăm toate alegerile

Dacian Cioloş a declarat miercuri la Digi 24 că Florin Cîţu nu şi-a dorit niciodată să refacă coaliţia cu USR şi tot ceea ce a urmărit a fost „posibilitarea ca eu să fiu premier”. De asemenea, liderul USR a mai spus că Florin Cîţu a aruncat PNL în braţele PSD.

„Noi am fost dispuşi să refacem coaliţia, ceea ce ne duce la presupunerea că soluţia asta era pregătită şi anticipată. Vă spun că a fost foarte clar domnul general Ciucă, că nu are mandat de a reface coaliţia PNL-USR”, a spus Dacian Cioloş, la Digi24.

Citeşte şi: Raluca Turcan: „Azi s-a anunţat că, imediat după învestirea guvernului, se trece la alimentarea bugetului de asigurări sociale. Asta confirmă tot ce am spus”

Dacian Cioloş a mai spus că, după moţiune era clar că Florin Cîţu nu mai poate fi premier. ”Cred că toată lumea a înţeles, mai puţin Cîţu, dar tot nu i-a ieşit, nici cu PSD şi a aruncat PNL-ul în braţele PSD-ului”, a mai spus Cioloş.

„Florin Cîţu nu a încercat serios niciodată, după ce a picat Guvernul, să refacă coaliţia. Condiţia lui a fost: să fiu eu premier, nu contează dacă negoiez cu USR sau cu PSD, câtă vreme menţin posibilitarea ca eu să fiu premier”.

Preşedintele USR a spus că partidul său va fi în Opoziţie, cu ţinta de a reveni la guvernare şi a anunţat că vor face un guvern din umbră.

”Vom avea o echipă de guvern din umbră, vom avea cel puţin doi colegi pe fiecare portofoliu, domeniu”, a afirmat Cioloş, precizând că România ar putea funcţiona şi cu un Guvern cu 12 ministere.

Citeşte şi: Cu ce se va ocupa Ministerul Familiei și Tineretului. Familiie tinere vor primi sprijin pentru achiziţii de locuinţe si scutiri de taxe si impozite