Dacian Cioloş, HUIDUIT la Cluj: Veţi ajunge la groapa de gunoi a istoriei

Prim-ministrul tehnocrat Dacian Cioloş a fost huiduit la Cluj. Un bărbat i-a spus primului ministru că va ajunge citez "la groapa de gunoi a istoriei", pentru că a fost de acord cu primirea refugiaţilor.

04 mart. 2016, 10:13
Dacian Cioloş, HUIDUIT la Cluj: Veţi ajunge la groapa de gunoi a istoriei

Aflat la Cluj, la Muzeul de Istorie, premierul Dacian Cioloş nu a avut parte de o primire prea prietenoasă. Motivul: faptul că România primeşte refugiaţi.

„Domnule prim-ministru, de ce se încalcă Constituţia? De ce vin aici emigranţi islamişti? Vreau să-mi spuneţi. Aţi venit la Muzeul de Istorie, dar pentru dumneavoastră va fi loc la groapa de gunoi a istoriei. Să vă fie ruşine de ce le faceţi românilor. Pe el îl va ţine în groapa de gunoi, la fel ca şi pe Iohannis, acest lemn vorbitor”, a spus un nemulţumit de faptul că România acordă azil.

La ieșirea din clădirea muzeului, premierul Dacian Cioloș s-a oprit pentru a sta de vorbă cu acesta, explicându-i că decizia primirii de refugiați a fost luată de statul român împreună cu alte țări din Uniune.

„Autoritățile din România au luat o decizie, împreună cu toate celelalte state membre ale UE, de unde România primește bani, unde românii pot să se ducă la muncă. Toate țările acestea membre au luat o decizie, să primească un anumit număr de emigranți. Românii au primit câteva zeci, asta nu are nimic de-a face cu Constituția”, a arătat Cioloș.

Șeful Executivului a declarat și că România are în mod egal obligații și drepturi în comunitatea europeană.

„România face parte din UE și are niște drepturi, cum e dreptul de a munci în celelalte țări, dreptul de a primi fonduri pentru investiții (…) și are niște obligații. România și-a asumat, împreună cu celelalte țări. În timp ce celelalte țări primesc zeci sau sute de mii de emigranți, România s-a angajat la câteva sute și din care a primit acum zece-cinsprezece. Despre asta e vorba”, i-a spus premierul protestatarului, la Cluj Napoca.