Dacian Cioloş îi dă REPLICA deputatului PNL care l-a atacat dur

Premierul Dacian Cioloș afirmă că deputatul PNL Daniel Zamfir are "o abordare populistă" în scrisoarea deschisă privind legea dării în plată și subliniază că, pentru a fi "cu adevărat aplicabilă (și nu atacabilă în justiție) și să fie în interesul clienților", actul normativ "are nevoie de adaptări".

20 mart. 2016, 20:26
Dacian Cioloş îi dă REPLICA deputatului PNL care l-a atacat dur

Domnul deputat are din păcate o abordare populistă prin această poziție. Am spus de la început că susțin legea dării în plată și am spus-o și direct băncilor. Însă această lege trebuie să țină cont de adevăratele cazuri sociale, de familiile care și-au cumpărat pe credit o locuință, și nu de speculatorii imobiliari. Asta este poziția Guvernului. Nu știu cine este cel care face intoxicare. Guvernul vrea o lege funcțională și nu populistă. Băncile au clar o lecție de învățat în relația lor cu clienții. Dar pentru ca legea dării în plată să fie cu adevărat aplicabilă (și nu atacabilă în justiție), și să fie în interesul clienților, ea are nevoie de adaptări„, a scris Cioloș, duminică seara, într-un comentariu la o postare pe pagina sa de Facebook.

Reacția sa vine după ce deputatul PNL Daniel Zamfir i-a solicitat, într-o scrisoare deschisă, să oprească „minciuna, intoxicarea și abuzul” împotriva legii dării în plată, susținând că premierul, în loc să servească interesele cetățenilor români, ”servește interesele unor bancheri străini”.

CITEŞTE ŞI Deputat PNL, acuze GRAVE la adresa premierului Cioloş: „Aţi ales să serviţi interesele unor bancheri străini”