Dacian Cioloş a părăsit negocierile cu PNL şi UDMR. Prima reacţie a premierului desemnat.

Premierul desemnat Dacian Cioloş s-a întâlnit, miercuri seară, la sediul PNL, pentru a discuta cu liberalii, UDMR şi minorităţile naţionale formarea noului Guvern.

13 oct. 2021, 18:05
Dacian Cioloş a părăsit negocierile cu PNL şi UDMR. Prima reacţie a premierului desemnat.

UPDATE

: Dacian Cioloş a părăsit negocierile purtate la sediul PNL după doar o oră de discuţii.

„O să am o şedinţă de Birou Naţional în seara asta la sediul USR”, a anunţat premierul desemnat de Klaus Iohannis să formeze noul Guvern.

Dacian Cioloş a dat de înţeles că va face declaraţii de la sediul USR referitor la rezultatul negocierilor.


Dacian Cioloş şi-a stabilit un plan şi este dispus să ofere multe posturi în Guvern, pentru a obţine susţinere în Parlament în vederea formării Executivului.

„N-am venit la această întâlnire ca să aflu ce pot să îmi ofere mie partenerii noştri de coaliţie, ci ce sunt ei dispuşi să ofere de fapt României. Va trebui să oferim o soluţie pentru România.

Le ofer un parteneriat aşa cum ne dorim, sper toţi, ca să putem forma o majoritate în Parlament”, a declarat Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş, mesaj înainte de negocierile pentru a forma noul Guvern. „Ne găsim într-un moment excepțional, care cere soluții excepționale”

„Ne găsim într-un moment excepțional, care cere soluții excepționale. Nu intru la aceste discuții cu liderii PNL și UDMR gândindu-mă la ce pot obține eu de la partenerii noștri, ci la ce le pot oferi ei cetățenilor României. Astăzi, e nevoie să avem multă înțelepciune”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

Vă reamintim că liderii fostei coaliţii de guvernare se întâlnesc miercuri seară mai mult de politeţe, niciunul partid nedorind susţinerea unui Guvern Cioloş.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, miercuri, că în discuţia cu premierul desemnat, Dacian Cioloş, din această după-amiază, cei de la UDMR vor să vadă dacă acesta are capacitatea de a forma o majoritate şi o coaliţie, el adăugând că nu este foarte optimist în privinţa rezultatului acestor negocieri.

„În funcţie de discuţii putem să mergem mai departe sau să spunem că asta a fost o discuţie, nu se poate reface coaliţia. Trebuie să vedem capacitatea lui Dacian Cioloş de a forma o majoritate, o coaliţie. Omul politic, într-o astfel de situaţie, dă dovadă de calităţile de om politic şi în momentul în care are capacitatea de a coagula o majoritate”, a declarat liderul UDMR.

Citeşte şi: Kelemen Hunor, înainte de negocierile cu Cioloş: „Recunosc, nu sunt foarte optimist”

Premierul desemnat Dacian Cioloş poartă discuţii miercuri seară cu liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale în vederea formării unei majorităţi parlamentare.

Deşi Dacian Cioloş şi-a anunţat intenţia de a reface coaliţia cu PNL şi UDMR, el nu a exclus nici varianta Guvernului minoritar, mai ales în condiţiile în care, în şedinţa de marţi a BEx a liberalilor, aceştia sugerau că ar fi ajuns la acelaşi mandat, anume să-i transmită premierului desemnat să caute să formeze o majoritate cu PSD şi AUR, alături de care USR a votat moţiunea de cenzură care a demis guvernul Cîţu.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, în misiune imposibilă. Premierul desemnat se întâlneşte azi cu Cîţu, Hunor şi Pambuccian pentru a încerca refacerea coaliţiei de guvernare