DACIAN CIOLOŞ îşi prezintă echipa. Premierul desemnat se întâlneşte duminică cu liderii partidelor

Liderii PNL vor avea duminică o întâlnire cu premierul desemnat, Dacian Cioloș, care își va prezenta echipa de guvernare, a declarat copreședintele PNL Teodor Atanasiu, precizând că liberalii nu au făcut nicio propunere de ministru întrucât acesta își alege singur membrii cabinetului.

14 nov. 2015, 12:14
DACIAN CIOLOŞ îşi prezintă echipa. Premierul desemnat se întâlneşte duminică cu liderii partidelor

„Domnul Cioloș are o întâlnire cu toate partidele parlamentare pentru a-și prezenta echipa, am înțeles că în ziua de mâine. Și PNL are o întâlnire mâine cu domnul Cioloș„, a spus, sâmbătă, la o conferință de presă, Teodor Atanasiu.

El a precizat că PNL nu i-a făcut lui Dacian Cioloș nicio propunere de ministru, adăugând că premierul desemnat își alege singur echipa guvernamentală, iar liberalii vor susține acest guvern.

„PNL nu a făcut nicio propunere domnului Cioloș. Domnul Cioloș își alege echipa. Când o să avem un guvern al PNL, atunci o să facem propuneri. Atât timp cât susținem Guvernul, ne asumăm și să decontăm greșeli, dar asta nu înseamnă că am făcut propuneri. Va fi un guvern de tehnocrați (…)„, a mai spus Atanasiu.

CITEŞTE ŞI LISTA miniştrilor din cabinetul Cioloş. PRIMUL NUME care ar fi acceptat propunerea premierului UPDATE

Întrebat dacă PNL va vota un guvern din care vor face parte și foști miniștri ai Guvernului Ponta, Atanasiu a precizat că speră ca liberalii să nu fie puși în această situație.

„În ceea ce privește miniștrii Cabinetului Ponta, sper să nu fim niciodată puși într-o astfel de poziție. Nu o să fim”, a arătat Atanasiu.

El a mai apreciat că, marți sau miercuri dimineața, Cabinetul Cioloș va fi învestit.

„Am înțeles așa, calendarul este următorul: luni, vine Guvernul pentru audieri în comisiile parlamentare, asta înseamnă că marți poate fi dat votul de învestitură pentru noul Guvern. Dacă nu se termină audierile luni, și se termină marți, s-ar putea să fie împinsă procedura până marți după-amiază sau miercuri dimineață, dar nu mai târziu de miercuri o să avem cu siguranță votul pe noul Guvern. După declarațiile politice pe care le-am auzit, nu cred că va fi o problemă pentru învestitura acestui Guvern„, a precizat Atanasiu.

Lista noului guvern este finalizată şi va fi prezentată duminică după-amiază a declarat, sâmbătă seara, pentru MEDIAFAX, premierul desemnat Dacian Cioloş adăugând că actuala situaţie politică din România a fost unul dintre subiectele discuţiilor cu preşedinţii CE şi ai Consiliului European. 

Întrebat de când va fi anunţată componenţa echipei sale, Cioloş a spus:”poate chiar mai devreme de seară, probabil că mâine după-masă (duminică- n.r.)”. De altfel, actuala situaţie politică din România, implicit formarea şi programul noului guvern a fost unul dintre subiectele discuţiilor pe care premierul desemnat le-a avut sâmbătă cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în timpul unei escale pe care înalţii oficiali europeni au făcut-o la Bucureşti

„A fost, în primul rând, o întâlnire amicală, pentru că au fost cei doi preşedinţi pe care îi cunosc de mai de mult, dar am profitat şi am discutat şi despre situaţia politică din România, despre constituirea noului guvern şi mai ales despre programul de guvernare, în contextul în care, în perioada următoare, o să avem unele negocieri cu Comisia Europeană şi legate de buget, şi am avut deja o primă discuţie cu preşedintele Juncker pe acest subiect”, a spus premierul desemnat Dacian Cioloş fost comisar european al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.