Dacian Cioloş, la Congresul USR PLUS: „PSD se pregătește să acapareze întreaga putere speculând incapacitatea politică a PNL”. Ce spune despre negocierile cu PNL

Dacian Cioloş, ales preşedinte al USR PLUS, a declarat sâmbătă, în debutul Congresului formaţiunii, că în urma fuziunii, partidul devine mai puternic, dar că este importantă cooperarea dintre cele două categorii de membri ai acestuia. Cioloş a avertizat că "PSD se pregătește să acapareze întreaga putere speculând incapacitatea politică a PNL". De asemenea, Cioloş a spus că discuţiile viitoare cu PNL vor fi pragmatice și factuale.

02 oct. 2021, 10:56
Dacian Cioloş, la Congresul USR PLUS: „PSD se pregătește să acapareze întreaga putere speculând incapacitatea politică a PNL”. Ce spune despre negocierile cu PNL

Preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, i-a îndemnat pe membrii USR PLUS să lucreze unii cu alţii, că trebuie să fie uniţi „chiar dacă aparent suntem diferiţi”.

„Suntem mai puternici prin această fuziune, dar trebuie să ştim că suntem în acelaşi timp şi mai singuri. Trebuie însă să răzbim şi să învăţăm să lucrăm unii cu alţii chiar dacă aparent suntem diferiţi. Avem în partid, în mare, două profile de membri. Cei la un click distanţă şi cei pentru care clickul este încă la distanţă, deşi primii se spune că nu există, că sunt virtuali, că nu sunt reali – deşi au fost mereu acolo, au susţinut moral, politic şi financiar acest proiect, chiar dacă nu au ieşit în stradă la campanii, totdeauna şi cu toţii. Ceilalţi, din diferite motive, nu sunt încă familiarizaţi sau obişnuiţi să trăiască on-line. Sunt la fel de reali şi parte a lumii şi motivaţiei noastre. Ne aduc aproape de realităţile cotidiene ale societăţii noastre, iar perspectiva şi aşteptările lor sunt o bună busolă pentru lucrurile pe care trebuie să le facem. E timpul deci să aducem aceşti doi membri împreună în partidul nostru, să încetăm negarea sau dezbinarea lor, pentru că – extrapolând la realitatea externă a partidului – asta e datoria noastră faţă de toţi românii, să îi unim şi să îi aducem împreună”, a afirmat Dacian Cioloş, preşedintele ales al USR PLUS.

Liderul USR PLUS s-a declarat convins că „în afara” USR PLUS, „nu mai există niciun partid care să creadă atât de mult în modernizarea ţării”, cu la fel de multă putere şi convingere.

„Acest congres are în el potenţialul de a schimba istoria acestei ţări. De astăzi putem spune fără nicio urmă de îndoială că România are un partid reformist, proeuropean, profund marcat de liberalismul democratic. Faptul că astăzi se duce la bun sfârşit un proces de fuziune necesar ne arată că toţi cei care cred în reformă şi în democraţie şi-au găsit în cele din urmă un loc din care să poată munci şi lupta pentru o Românie mai bună”, a mai precizat Cioloş.

Citeşte şi: Congres USR PLUS pentru validarea lui Cioloş şi alegerea componenţei Biroului Naţional

Dacian Cioloş: PSD se pregătește să acapareze întreaga putere speculând incapacitatea politică a PNL

„Discuțiile de acum încolo cu PNL vor trebuie să fie pragmatice și factuale. Suntem gata să ne asumăm răspunderea politică pentru un guvern care să pună în aplicare PNRR. E singur asoluție pe care o văd. Pentru 2024 trebuie să ne propunem să câștigăm prezidențialele și parlamentarele.

Vedeți cum PSD se pregătește să acapareze întreaga putere speculând incapacitatea politică a PNL. Extrema dreaptă se pregătește să arunce totul în aer. Azi decidem dacă începem construcția unui partid mare capabil să bată toate celelalte forțe politice. Trebuie să deschidem filiale cât mai multe. Am lăsat în urmă sper, procesul de fuziune. El îl consider încheiat. Poate vor mai exista fricțiuni și neînțelegeri, vor mai exista tendițe de tabere, dar să se gândească bine înainte de a construi ziduri. Sunt convins că vom învăța împreună dialogul”, a mai spus președintele USR PLUS.


loading...
Partenerii noștri