Dacian Cioloş, la Ministerul Muncii: Trebuie să creştem eficienţa utilizării instrumentelor de asistenţă socială

Publicat: Luni, 18 Ianuarie 2016 15:59 // Actualizat: Luni, 18 Ianuarie 2016 16:08 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, după vizita la Ministerul Muncii, că discuţiile cu ministrul s-au concentrat pe ocuparea forţei de muncă şi măsuri pentru a stimula angajarea tinerilor.

"Ne-am concentrat discuţia pe trei teme mari: ocuparea forţei de muncă şi mai ales măsuri pentru a stimula tinerii să intre în câmpul muncii. Am discutat despre programele de inserţie socială şi de reducere a sărăciei şi despre a treia prioritate privind drepturile şi protecţia lucrătorilor migranţi", a precizat Dacian Cioloş după întâlnirea cu ministrul Ana Costea.

Citeşte şi: Victoria Nuland s-a întâlnit duminică seară cu Dacian Cioloş

Totodată, şeful Guvernului a subliniat în discuţiile cu ministrul Muncii despre nevoia de a creşte eficienţa utilizării instrumentelor de asistenţă socială.

"Eu m-am concentrat în a discuta cu conducerea ministerului Muncii despre nevoia de a creşte eficienţa utilizării diferitelor instrumente de asistenţă socială, de incluziune socială. Avem deja multe instrumente. Avem alocări din bugetul de stat şi din fonduri europene. Acolo unde cred că am putea duce la o creştere a eficienţei în utilizarea acestor fonduri ar fi într-o mai bună corelare şi coordanare şi a diferitelor politici care au impact social. Atunci când vorbim despre sărăcia cu programele pe cale le are Ministerul Educaţiei, Sănătăţii, Agriculturii în aşa fel încât la nivel local responsabilii, primăriile, grupurile de acţiune locală, să poate veni cu abordări integrate şi să nu fie blocate cu o birocraţie rigidă la nivelul diferitelor programele pe care le avem la nivel naţional", a precizat Dacian Cioloş.

Şeful Guvernului a precizat că Guvernul va lucra cu reprezentanţi ai instituţiilor care se ocupă cu gestionarea fondurilor europene pentru o mai absorbţie.

"În perioada următoare vom lucra cu grupuri ale reprezentanţilor acestor ministere, autorităţi de management pentru fonduri europene ale diferitelor instituţii care gestionează inclusiv programe din finanţare bugetară opentru a da mai multă claritate instrumentelor pe care le avem la dispoziţie şi a mkodului în care ele pot fi folosite la nivel local pentru a putea rezolva o problemă sau alta", a precizat Dacian Cioloş.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dacian ciolos dacian ciolos vizita ministerul muncii Ministerul Muncii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 ian 16:22
... Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, după vizita la Ministerul Muncii, că...
18 ian 16:10
Răspunde | Votează email 0 email
Nelutu
Prin masurile de protectie sociala se incurajeaza nemunca!Ajutor social sa primeasca doar batrinii fara pensie sau cu pensie mica!Fara alimente de la UE!Vezi zdrahoni care primesc ajutor social si alimente de la UE si-ti rid in nas tie,care muncesti pe un salariu minim!Primesc alimente mai mult decit isi permite un muncitor cu salariu minim!Si atunci,este de mirare ca nu vrea nimeni sa munceasca?
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H