Dacian Cioloş, la şedinţa PNL. Liberalii VOR SUSŢINE noul Guvern: „Este o echipă care promite multe”

Premierul desemnat Dacian Cioloş a participat, duminică, la şedinţa conducerii PNL, după ce, anterior, a fost prezent şi la reuniunea Comitetului Executiv Naţional al PSD.

15 nov. 2015, 14:49
Dacian Cioloş, la şedinţa PNL. Liberalii VOR SUSŢINE noul Guvern: „Este o echipă care promite multe”

La finalul reuniunii PNL, premierul desemnat Dacian Cioloș a declarat că a primit asigurări că liberalii vor susține Cabinetul său, atât pentru momentul învestirii, cât și pe proiectele pe care le va propune în viitor.

”Am primit astăzi, după această discuție detaliată, asigurarea că PNL va susține acest Guvern și proiectele sale, nu doar pentru învestirea mâine sau poimâne, dar și mai apoi, pentru proiectele pe care le propunem”, a spus Cioloș, într-o conferință de presă.

De asemenea, premierul desemnat a asigurat PNL că Guvernul va fi un ”partener deschis și transparent”.

”Am asigurat PNL că Guvernul va fi un partener deschis, un partener transparent și obiectiv și că vom veni să discutăm de câte ori va fi nevoie, pentru a ne construi majoritatea în Parlament, proiectele și inițiativele legislative pe care le vom avea”, a afirmat Dacian Cioloș.

Liderii PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au declarat de asemenea că PNL nu are nicio reținere în a susține Guvernul Cioloș.

„Este o echipă care promite multe, i-am spus și în interior domnului Cioloș că nu-l invidiez, dar îi urez succes. (…) A fost singura soluție agreată se pare de toată lumea la sugestia președintelui Klaus Iohannis pentru a ieși din această criză politică din România. Ne-a prezentat un decalog, un set de priorități pe care Guvernul domniei sale îl are în vedere. Ne bucurăm că acest set de priorități se suprapune pe programul de guvernare al PNL, motiv pentru care nu avem nicio ezitare în a spune că parteneriatul dintre PNL, Guvernul tehnocrat condus de premierul Cioloș și președintele Klaus Iohannis este un proiect prioritar pentru PNL. Îl asigurăm că vom fi alături de acest Guvern în orice proiect care este spre binele României„, a afirmat copreședintele PNL Alina Gorghiu.

La rândul său, Vasile Blaga, copreședintele PNL, a spus că liberalii vor vota la învestitură echipa guvernamentală a lui Dacian Cioloș și vor sprijini și proiectele atâta timp cât corespund așteptărilor populației.

„Concluzia este simplă: PNL va vota la învestitură echipa premierului desemnat Dacian Cioloș și va sprijini proiectele atâta timp cât ele sunt și avem convingerea că sunt în folosul oamenilor și corespund așteptărilor populației”, a menționat Blaga.

Anterior, Dacian Cioloş a fost prezent la şedinţa, de la Palatul Parlamentului, a Comitetului Executiv Naţional al PSD, unde a declarat că nu preia Guvernul cu intenţia de a „rade tot” şi că va avea consultări periodice cu Parlamentul, cerându-le social-democraţilor să „profite” de oportunitatea unui Cabinet tehnocrat.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, duminică, lista Cabinetului său, format din 21 de membri, printre miniştrii propuşi fiind Lazăr Comănescu – la Externe, Petre Tobă- Interne, Mihnea Motoc- Apărare, Anca Dragu Paliu- Finanţe, Cristina Guseth- Justiţie şi Vasile Dîncu – Dezvoltare Regională.

LISTA NOILOR MINIŞTRI: 

§ Viceprim-ministru și ministru al Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri – Costin Grigore Borc
§ Viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale si Administrației Publice – Vasile Dîncu
§ Ministerul Afacerilor Externe – Lazar Comănescu
§ Ministerul Afacerilor Interne – Petre Tobă
§ Ministerul Apărării Naționale – Mihnea Ioan Motoc
§ Ministerul Finanțelor Publice – Anca Dana Dragu Paliu
§ Ministerul Justiției – Cristina Guseth
§ Ministerul Fondurilor Europene – Aura Carmen Răducu
§ Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale – Achim Irimescu
§ Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale si Persoanelor Vârstnice – Claudia Ana Moarcăș
§ Ministrul Energiei – Victor Vlad Grigorescu
§ Ministerul Transporturilor – Costescu Marian Dan
§ Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor- Cristiana Pașca Palmer
§ Ministerul Sănătății – Andrei Baciu
§ Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice – Adrian Curaj
§ Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională – Marius-Raul Bostan
§ Ministerul Culturii – Vlad Alexandrescu
§ Ministerul Tineretului și Sportului – Elisabeta Lipă
§ Ministrul delegat pentru Consultare Publica si Dialog Social – Victoria-Violeta Alexandru
§ Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni – Dan Stoenescu
§ Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul – Ciprian Bucur
§ Șeful Cancelariei Primului ministru – Ioan Dragoș Tudorache