Dacian Cioloș, lovitură pentru PNL. USR desființează armistițiul propus de Ciucă: Un Guvern minoritar are un grad ridicat de instabilitate

Dacian Cioloș le spulberă visele liberalilor. Șeful USR a declarat, marți seară, că partidul pe care îl conduce nu pune problema unui „armistițiu” - ofertă făcută de premierul desemnat Nicolae Ciucă pentru PSD și USR.

26 oct. 2021, 19:27
Dacian Cioloș, lovitură pentru PNL. USR desființează armistițiul propus de Ciucă: Un Guvern minoritar are un grad ridicat de instabilitate

Dacian Cioloș, lovitură pentru PNL. Șeful USR spune că USR ar putea face parte dintr-un guvern condus de PNL și e nevoie de discuții pentru a găsi soluții.

Dacian Cioloș, lovitură pentru PNL. USR desființează armistițiul propus de Ciucă

„Azi am propus din nou premierului desemnat soluții care să ne ajute să refacem majoritatea. E posibil ca USR să facă dintr-un Guvern condus de PNL. E nevoie să stăm la masă și să găsim soluții.

Dacă își doresc cu adevărat să formăm o majoritate hai să ne așezăm la masă și să construim o majoritate. Un Guvern minoritar are un grad ridicat de instabilitate. Câtă vreme se poate construi o majoritate pe asta trebuie să ne așezăm la masă.

Armistițiu și înțelegeri? Avem deja! Când au fost propuneri și au vizat măsuri de criză celelalte partide au colaborat. La fel și în ultimele zile, partidele au colaborat. Ați văzut și azi iar partidele discută între ele. E nevoie de mai mult, de un Guvern stabil”, a spus Dacian Cioloș.

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis, a trimis, marți, o scrisoare către partidele parlamentare prin care le cere sprijin politic pentru guvernul său.

„Am văzut că în continuare celelalte partide PSD şi USR continuă să rămână cantonate în poziţia pe care au avut-o chiar înainte de această nominalizare (n.r. – a lui Nicolae Ciucă) deşi în spaţiul public spun mereu că ar dori să deblocheze această criză. Venim astăzi cu încă un element nou care sperăm noi să deblocheze această situaţie măcar pentru o perioadă, să avem un guvern cu puteri depline pentru perioada următoare.

Astăzi, premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document care este de fapt un armistiţiu prin care toate aceste partide politice vor susţine acest guvern minoritar pe o perioadă determinată pe care o vom discuta şi vor susţine şi în Parlamentul României prin proiecte, nu vor sabota activitatea acestui guvern până trecem de această iarnă. Bineînţeles că între timp avem timp să discutăm, dar e nevoie să deblocăm această criză politică. Venim cu acest document pe care îl semnăm toţi liderii politici, suntem de acord să deblocăm această criză. Dacă nici acum nu înţelegem importanţa situaţiei prin care trece România şi celelalte partide nu înţeleg să facă un pas spre a debloca criza, cred că ne îndreptăm cu paşi repezi spre o situaţie pe care nu o mai putem gestiona, iar responsabilitatea va fi a acestor partide, USR şi PSD”, a declarat, marţi, preşedintele PNL, Florin Cîţu.

Citește și: PSD așteaptă un armistițiu agreat de toate partidele de dreapta care au aruncat țara în criză


loading...