Dacian Cioloş, mesaj pe Facebook despre tăierea ilegală a pădurilor

Dacian Cioloş a declarat că tăierea ilegală a pădurilor a fost un subiect constant semnalat de oameni, iar problema necesită soluţii pe termen scurt, dar şi unele care să ducă la eradicarea fenomenului pe termen lung.

17 dec. 2016, 21:06
Dacian Cioloş, mesaj pe Facebook despre tăierea ilegală a pădurilor

„Am luat în acest an mai multe măsuri de ordin legislativ pentru controlul tăierilor ilegale de păduri. În paralel cu acestea, Ministerul Mediului a lucrat la un sistem complet şi complex de supraveghere a tăierilor de material lemnos, în timp real, cu imagini prin satelit, care este funcţional de câteva zile şi uşor de folosit. InspectorulPadurii.ro arată orice tăiere ilegală şi generează automat o alertă către cei care trebuie să intervină. Pe de altă parte, este o formă de transparentizare a tuturor tăierilor de masă lemnoasă din România pentru publicul larg. Oricine poate vedea, pe hartă, ce se întâmplă în pădurile României: cine taie, unde taie, cât taie, cu acordul cui, de unde încarcă marfa, plus posibilele tăieri ilegale”, a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Dacian Cioloş spune că măsurile din ultimul an au dus la punerea sub protecţie a pădurilor virgine din România, proces amânat din 2012: „Am dublat şi triplat amenzile pentru contravenţiile silvice într-o dinamică a controalelor silvice fără precedent – peste 162.000 anul acesta. De aici înainte ţine de voinţa oamenilor de a utiliza toate instrumentele pe care le-am pus la dispoziţie şi de viitorul guvern să le folosească în interesul ţării”.