Dacian Cioloş, mesaj pentru Dan Barna: Îl sprijin pentru că e vocea unei noi generaţii VIDEO

Dacian Cioloş a transmis un mesaj video de susţinere a candidaturii lui Dan Barna la prezidenţiale. Liderul PLUS nu a putut fi prezent la lansarea candidaturii lui Barna din cauza decesului bunicului său.

07 aug. 2019, 09:12
Dacian Cioloş, mesaj pentru Dan Barna: Îl sprijin pentru că e vocea unei noi generaţii VIDEO

„Îl sprijin pe Dan Barna la prezidențiale pentru că e vocea unei noi generații. Dan nu va fi nici președinte-jucător, nici președinte-spectator. Dan Barna va fi un președinte-arbitru, un mediator. Un președinte care să capete încrederea cetățenilor români că poate uni, că poate mobiliza toate părțile din societate alături de un nou proiect pentru România.

Vrem să câștigăm alegerile prezidențiale, dar vrem să câștigăm și alegerile locale și pe cele parlamentare.

Alcătuim un tandem, iar eu voi vorbi în această campanie, la fel ca-n următoarele două, despre guvernare. Pentru că românii vor să știe de ce vrem să câștigăm puterea și, mai ales, ce vrem să facem cu ea.

Vom strânge, deci, începând de astăzi, semnături pentru candidatul nostru comun și vom vota cu Dan Barna.

Mi-aș fi dorit să fiu prezent la lansarea campaniei de strângere de semnături. Din nefericire, un eveniment trist în familie – momentul în care mă despart de cineva tare drag sufletului meu – m-a ținut, astăzi, departe”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Dan Barna, preşedintele USR, a afirmat miercuri, la lansarea campaniei de strângere de semnături pentru candidatura sa la alegerile prezidenţiale, că va fi un şef de stat prezent şi implicat.

„Preşedintele, într-adevăr, nu conduce Guvernul, dar preşedintele este exact acela care dă mesajul şi direcţia unei naţiuni. Un preşedinte prezent, un preşedinte full time, care este prezent în toată viaţa comunităţii, în toate întâmplările comunităţii, nu doar la crize, este în momentul acesta fundamental pentru România, deoarece românii din Diaspora, tinerii care sunt acolo şi nu doar ei, ne-au spus în întâlnirile pe care le-am avut că de fapt ce le lipseşte este încrederea în România. Un preşedinte care să restabilească încrederea este fundamental necesar şi de fapt asta este ceea ce alianţa USR – PLUS şi eu, candidatul Dan Barna, le promitem românilor, restabilirea încrederii în ţara noastră. (…) Ceea ce voi face după ce voi ajunge la Cotroceni voi fi un preşedinte prezent şi implicat”, a declarat Barna în Piaţa Universităţii.

Citeşte şi: Dan Barna şi-a lansat candidatura: Voi fi un preşedinte prezent şi implicat