Dacian Cioloş: „Nu intenţionăm să negociem cu PSD şi AUR. Despre alegeri anticipate vorbim ca să ne aflăm în treabă”

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a declarat că nu va negocia nici cu PSD, nici cu AUR pentru a forma un guvern, dar a subliniat că pentru el este clar că un guvern USR va fi unul "fragil".

15 oct. 2021, 08:54
Dacian Cioloş: „Nu intenţionăm să negociem cu PSD şi AUR. Despre alegeri anticipate vorbim ca să ne aflăm în treabă”

Cioloş a spus că până la finele aceestei săptămâni partidul va lua o decizie legată de Executiv, minoritar sau de coaliţie şi crede că mulţi dintre parlamentari ar putea vota guvernul propus de el, pentru a evita trece iarna fără responsabilităţi, din opoziţie.

„Nu avem în intenţie să negociem nici cu PSD, nici cu AUR. Nu prea avem ce să negociem. Am văzut care e orientarea politică a acestor partide, ce au făcut în trecut, nu prea avem multe de împărtăşit. Însă vom merge cu o viziune, cu ceea ce vrem să facem. Sigur că vom merge cu un program de guvernare care priveşte măsuri pe termen mediu, programe de investiţii, dar e clar că ce se aşteaptă de la un guvern este să gestioneze aceste situaţii de criză şi să ofere o perspectivă economiei pe termen mediu pentru următorul an, pentru următorii doi ani.

Dacă PNL şi UDMR vor vrea să începem discuţii serioase, până cel târziu la mijlocul săptămânii viitoare putem propune un program şi o echipă comună de guvernare.”, a declarat Dacian Cioloş, la TVR.

Liderul USR şi premierul desemnat, Dacian Cioloş, a adăugat că guvernul propus de partidul său va fi unul ”fragil”, dar că ar putea fi votat de parlamentarii care nu vor să îşi asume riscuri având în vedere că vine iarna.

Dacian Cioloş, despre alegeri anticipate: „În noiembrie, când vine prima zăpadă, care ne va lua iar prin surprindere, noi vrem să organizăm alegeri”

„Pentru mine e clar, dacă acest guvern pe care USR îl va propune va trece, că va fi un guvern fragil. El poate să pice după aceea, oricând în Parlament. Pe de altă parte, mă aştept să existe destul de mulţi parlamentari care îşi doresc să treacă o iarnă cât mai liniştită, fără să îşi asume prea multe riscuri, la guvernare fiind, şi atunci, dacă există o majoritate de parlamentari care îşi doresc acest lucru, cum am spus, noi suntem gata să ne sacrificăm şi să punem pe masă o echipă de guvernare şi un program”, a susţinut Dacian Cioloş.

Întrebat dacă sunt posibile alegerile antiipate, Cioloş a declarat că acest lucru ”nu s-a întâmplat niciodată”.

„Discutăm să ne aflăm în treabă, nu văd cum am putea organiza alegeri anticipate. Evident că din punct de vedere constituţional, sunt posibile, practic nu s-a întâmplat niciodată. În plus, într-o situaţie de criză nu văd cum am putea organiza alegeri anticipate în 3-4 săptămâni, o lună. Acum suntem la mijlocul lui octombrie, deci la mijlocul lui noiembrie când vine prima zăpadă care iar ne va lua prin surprindere, noi să ne gândim să organizăm alegeri”, a declarat Cioloş.

Citeşte şi: George Simion amenință cu înregistrări incendiare după dosarul deschis de DNA: Avem mai mulți deputați care au fost abordați. Rareș Bogdan m-a contactat!


loading...