Dacian Cioloş: Părinţii pot refuza să dea copie legalizată la şcoală. „Trimiteţi-i la ministru pe cei care vă cer asta”

Părinții pot refuza să dea copii legalizate ale documentelor dacă li se cer copiilor la şcoală din cauză că s-a schimbat, a afirmat sâmbătă premierul Dacian Cioloș, într-un comentariu făcut pe pagina de socializare. 

17 sept. 2016, 08:25
Dacian Cioloş: Părinţii pot refuza să dea copie legalizată la şcoală. „Trimiteţi-i la ministru pe cei care vă cer asta”

„Ministrul a dat deja un Ordin pentru schimbarea procedurii. Puteți refuza să dați copie legalizată și să-i trimiteți pe cei care vă cer asta la ministru. Din păcate, reflexele proaste se schimbă mai lent decât deciziile”, a răspuns premierul Dacian Cioloș unui comentariu în care se reclama faptul că în școli încă se cer copii legalizate ale documentelor.

CITEŞTE ŞI România birocrată: Trebuie modificate peste 400 de hotărâri de guvern pentru a elimina copiile legalizate din administraţia centrală

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a aprobat la începutul lunii august un ordin care prevede că în cadrul instituțiilor din sistemul de învățământ sunt acceptate în relația cu cetățenii documentele conform cu originalul, în locul celor autentificate notarial.

Tot ca răspuns la un comentariu pe Facebook, Cioloș a dat asigurări că nu se întoarce la Bruxelles la finalul mandatului. „Nicio grijă, nu merg nicăieri. Mai am treabă aici”, afirmă premierul.