Dacian Cioloş: Piaţa de achiziţie a automobilelor noi din România trebuie stimulată

Piața de achiziție a automobilelor noi din România trebuie stimulată, nu doar din motive referitoare la mediu, ci și pentru protejarea locurilor de muncă și continuarea investițiilor, a declarat premierul Dacian Cioloș, joi, la finalul unei vizite la Uzinele Dacia Pitești, potrivit Agerpres.

30 iun. 2016, 11:43
Dacian Cioloş: Piaţa de achiziţie a automobilelor noi din România trebuie stimulată

Am pus în aplicare acum programul Rabla pentru acest an, cu o sumă relativ consistentă, care ar trebui să continue stimularea achiziționării de vehicule noi și, în felul acesta, înlocuirii vehiculelor poluante sau a celor care și-au depășit deja perioada de utilizare. Avem nevoie să stimulăm piața de achiziție a automobilelor noi, nu doar din motive de mediu, dar și pentru a proteja locurile de muncă pe care le avem în România și a stimula în continuare investițiile producătorilor de automobile în România, cum este și Dacia„, a spus Cioloș.

Premierul a precizat că este necesară și o abordare mai predictibilă a programului Rabla.

Vrem totodată să ne gândim, la sugestia industriei auto, (…) și la o abordare mai predictibilă a programului Rabla. (…) Chiar dacă bugetul este anual, dar în programarea, planificarea bugetară să putem introduce și programul Rabla cu o viziune pe doi, trei, patru ani a bugetului care poate să fie alocat. (…) Această predictibilitate este importantă și pentru producători, dar și pentru consumatori„, a mai afirmat Cioloș.