Dacian Cioloș prezintă condițiile în care USR PLUS nu va vota moțiunea PSD

Dacian Cioloș, co-președintele USR PLUS, a declarat, vineri seara, că există posibilitatea ca formațiunea pe care o reprezintă să nu voteze moțiunea de cenzură PSD.

28 sept. 2021, 21:30
Dacian Cioloș prezintă condițiile în care USR PLUS nu va vota moțiunea PSD

Dacian Cioloș, lider USR PLUS, a precizat care sunt condițiile în care partidul său nu va vota moțiunea PSD.

„Votăm orice moțiune care poate să scurteze această agonie a premierului Cîțu care, din punctul nostru de vedere e terminat ca premier. El se comportă ca și cum ar avea majoritate, pune condiții. Păi, le reamintesc premierului și PNL-ului că nu au câștigat alegerile cu un procent care să le permită să invite sau nu alte partide la guvernare.

Există, într-adevăr, o posibilitate să nu votăm moțiunea și aceasta există de la început, adică PNL-ul să îi retragă sprijinul politic premierului Cîțu și să propună un premier capabil să formeze un guvern de coaliție care să aibă încrederea partenerilor. Acum, PNL-ul pune condiții. Să facă Guvern atunci, dacă pune condiții.

Vrem un premier cu care să putem lucra, care să conducă un Guvern de coaliție, nu unul pe persoană fizică și mai vrem un angajament ferm pe reformele pe care le avem prevăzute în programul de guvernare, ca să știm ce facem, pe calendar“, a precizat, la B1TV, Dacian Cioloș.

Moţiunea de cenzură a PSD va fi citită joi

Biroul permanent reunit al celor două camere ale Parlamentului a hotărât marți ca moţiunea de cenzură depusă de PSD se fie citită în plenul reunit joi, iar dezbaterea şi votul să aibă loc marţea viitoare. Pentru votarea moţiunii USR PLUS şi AUR nu s-a întrunit numărul de voturi necesar, liberalii cerând în repetate rânduri să fie aşteptată motivarea CCR.

Anca Dragu a precizat că decizia în Biroul Naţional al USR PLUS de marţi a fost ca parlamentarii formaţiunii să voteze prima moţiune de cenzură care ajunge la vot.

De asemenea, co-preşedintele AUR, George Simion, a anunţat, după şedinţa BRP, că parlamentarii AUR vor vota prima moţiune care va ajunge la votul în plenul reunit al Camerei şi Senatului.