Dacian Cioloş, primele explicaţii după ce l-a retras de la Sănătate pe „ministrul-fotomodel” VIDEO

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, că l-a retras pe Andrei Baciu, propus ministru al Sănătăţii, de pe lista Guvernului imediat ce presa a semnalat trecutul de fotomodel al acestuia. Cioloş a spus că nu a ştiut aceste detalii la momentul nominalizării. Mia mult, premierul desemnat a precizat că a aflat că Baciu este încă medic rezident abia după ce l-a propus.

16 nov. 2015, 12:33
Dacian Cioloş, primele explicaţii după ce l-a retras de la Sănătate pe „ministrul-fotomodel” VIDEO

„Sunt nişte lucruri pe care dânsul, din păcate, nu mi le-a spus. Dincolo de calităţi, competente profesionale şi idei, aceste lucruri semnalate în media sunt pentru mine foarte sensibile şi nu vreau să pătez imaginea si integritatea acestui Gvern. 

De aceea, am luat decizia foarte rapid, imediat ce am aflat. L-am retras pentru ca asa am decis eu. Am aflat uitandu-ma in presa. Colaboratorii mei mi-au semnalat si în următoarele 5 minute am luat decizia”, a spus Dacian Cioloş.

Întrebat când a aflat că Baciu este rezident, Cioloş a spus că după ce l-a nominalizat. „Eu l-am luat, dincolo de aceste lucruri, pentru experienţa pe care am văzut-o, nu am avut aceste detalii în CV-ul pe care mi l-a prezentat, dar am văzut experienţa şi din discuţiile pe care le-am avut cu el mi s-a părut că sunt anumite idei interesante”, a explicat Cioloş.

„Nu vreau sa mai intru in detalii pentru ca mi-am asumat propunerea si decizia de a-l retrage de pe lista„, a conchis Cioloş.

CITEŞTE ŞI Andrei Baciu, propus ministru al Sănătăţii, a fost RETRAS de pe lista noului Guvern