Dacian Cioloş: Protestul transportatorilor nu este împotriva Guvernului

Premierul Dacian Cioloș a afirmat miercuri că protestul transportatorilor nu este împotriva Guvernului, el precizând că Executivul joacă rol de mediator între aceștia și Autoritatea pentru Supraveghere Financiară și că nu poată să decidă fără propuneri din partea ASF.

16 dec. 2015, 13:50
Dacian Cioloş: Protestul transportatorilor nu este împotriva Guvernului

„Protestul transportatorilor nu este împotriva Guvernului. Dacă îi întrebați, o să vedeți. Guvernul încearcă să joace un rol de mediere aici, între protestatari și autoritatea care are această responsabilitate. Doamna ministru de Finanțe a făcut deja demersuri de a pune în legătură ASF cu protestatarii, sper să găsească o soluție. Guvernul va folosi mijloacele pe care le are la dispoziție, dar Guvernul nu poate să decidă fără propuneri care să vină din partea ASF”, a precizat Dacian Cioloș, la Parlament, scrie Agerpres.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, Federația Operatorilor Români de Transport, Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2022, Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale, Asociația Națională a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți și Asociația Operatorilor de Transport Rutier A.P.U.L.U.M. au solicitat Primăriei Capitalei un aviz pentru organizarea joi a unui protest de amploare în Capitală, în zona Piața Victoriei, la care ar fi urmat să participe 10.000 de persoane și 10.000 de autovehicule (din care 1.000 de mare tonaj).

Miercuri, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a respins cererea federațiilor transportatorilor, după ce Comisia de avizare a adunărilor publice organizată la nivelul PMB a apreciat că, în forma de organizare propusă, protestul ar bloca Bucureștiul.