Dacian Cioloş renunţă la funcţia de şef al grupului Renew Europe din PE, dacă va fi ales preşedintele USR-PLUS: „Mi-e clar că nu pot să exercit ambele poziţii”

Dacian Cioloş a declarat că va renunţa la conducerea grupului Renew Europe din Parlamentul European, dacă va fi ales preşedintele USR-PLUS. Liderul PLUS a ţinut să precizeze că nu va renunţa la funcţia de europarlamentar.

19 sept. 2021, 12:34
Dacian Cioloş renunţă la funcţia de şef al grupului Renew Europe din PE, dacă va fi ales preşedintele USR-PLUS: „Mi-e clar că nu pot să exercit ambele poziţii”
Dacian Cioloş renunţă la funcţia de şef al grupului Renew Europe din PE, dacă va fi ales preşedintele USR-PLUS: Mi-e clar că nu pot să exercit ambele poziţii

Dacian Cioloş renunţă la funcţia de şef al grupului Renew Europe din PE, dacă va fi ales preşedintele USR-PLUS. Acesta a declarat că principalul său obiectiv va fi conducerea partidului.

Dacian Cioloş renunţă la funcţia de şef al grupului Renew Europe din PE, dacă va fi ales preşedintele USR-PLUS

„Mi-e foarte clar că, dacă voi fi ales preşedintele partidului, nu pot să exercit amândouă poziţiile, şi de preşedinte al grupului Renew, şi de preşedinte al partidului. E vorba de responsabilităţi executive aici”, a declarat liderul PLUS duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv.

Citeşte şi Dacian Cioloş explică votul din Parlamentul European privind drepturile persoanelor de acelaşi sex: „Face parte din viziunea liberală. Această discuţie e provocată să stârnească patimi”

Acesta a precizat că nu va renunţa la calitatea de europarlamentar.

„Nu mi-am pus problema asta, deocamdată consider că mandatul acela de europarlamentar simplu pot să-l realizez”, a subliniat Cioloş.

Europarlamentarul a declarat că principalul său obiectiv va fi conducerea partidului, în cazul în care va fi ales în fruntea USR PLUS.

„Important e să depăşim ideea aceasta de tabere, să facem şi nişte modificări în statut, în urma cărora partidul să nu fie condus doar de o tabără majoritară, ci să dăm posibilitatea de exprimare şi de reprezentare, inclusiv în Birou Naţional, a mai multor tabere, pentru că avem nevoie de un partid puternic, avem nevoie de un partid mare care să poată să abordeze alegerile din 2024 de pe poziţia de maturitate, de soliditate, de claritate din punctul de vedere al viziunii şi de pe poziţia de partid unit”, a mai afirmat Cioloş, în aceeaşi emisiune.

Cioloş a precizat că dacă va pierde alegerile pentru preşedinţia partidului, va „contnua treaba” în partid, în Parlament şi în spaţiul public.

Reamintim că votul electronic pentru alegerea preşedintelui USR PLUS este în defăţurare, urmând să se finalizeze cu un Congres, în luna octombrie.

Citeşte şi Dacian Cioloş este categoric: „Nu există nicio şansă să continuăm cu Florin Cîţu premier. Joacă poker cu Guvernul”