Dacian Cioloş: Republica Moldova nu trebuie să se îndepărteze de valorile şi de principiile europene

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a transmis un mesaj înaintea alegerilor de duminică din Republica Moldova, spunând că ţara vecină nu trebuie să se îndepărteze de valorile şi de principiile europene, iar PLUS îşi afirmă susţinerea totală faţă de forţele democratice.

23 feb. 2019, 09:06
Dacian Cioloş: Republica Moldova nu trebuie să se îndepărteze de valorile şi de principiile europene

„Europa nu este completă fără Republica Moldova. Trebuie să o spunem apăsat şi să înţelegem că destinul european al fraţilor noştri de peste Prut este alături de România, împreună cu România. Republica Moldova nu trebuie să se îndepărteze de valorile şi de principiile europene, aşa cum, de altfel, nu trebuie să o facă nici România”, a scris Dacian Cioloş pe contul său de Facebook.

Cioloş precizează că, înaintea alegerilor de duminică, PLUS îşi afirmă susţinerea totală faţă de forţele democratice din Republica Moldova, care înţeleg pe deplin pericolul care pândeşte în discursul antieuropean.

„Avem încredere că fraţii noştri, cetăţeni ai Republicii Moldova, vor vota pentru o societate care priveşte cu speranţă spre un viitor european, spre o apropiere europeană de o Românie modernă şi democratică”, încheie fostul premier.

Moldovenii sunt chemaţi duminică la urne în cadrul unui scrutin în care Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) al preşedintelui Igor Dodon înfruntă PDM şi coaliţia proeuropeană.