Dacian Cioloş: Respect decizia preşedintelui Comisiei de a o lua pe Corina Creţu

Dacian Cioloş respectă decizia lui Jean-Claude Juncker de a o nominaliza pe Corina Crețu pentru postul de comisar european pentru Politica regională şi spune că este "un lucru bun că un român va deține un portofoliu important".

15 sept. 2014, 07:31
Dacian Cioloş: Respect decizia preşedintelui Comisiei de a o lua pe Corina Creţu

„Au fost două candidaturi, eu am avut un mandat pe care îl duc la sfârșit, am fost onorat să fiu printre propunerile și pentru cel de-al doilea mandat. Decizia președintelui Comisiei a fost de a o lua pe d-na Crețu. Cred că e un lucru bun pentru România pentru că un român va deține un portofoliu important, dezvoltarea regională. Am tot respectul pentru decizia luată. Sunt convins că noul comisar român va face o figură bună în Comisia Europeană„, a spus Dacian Cioloş, la RFI.

Cioloş a arătat că, prin portofoliul obţinut, România contribuie la ce se întâmplă în UE: „Un comisar european are un rol important în a propune politici comunitare pentru toată Uniunea Europeană. Probabil că și prin intermediul acestor portofolii importante pentru comisari români va mai dispărea din acest complex de inferioritate care câteodată se mai manifestă în România.”

Corina Creţu: Postul de vicepreşedinte al Parlamentului European rămâne al socialiştilor europeni VIDEO

Întrebat ce va face după ce nu va mai fi comisar european, Cioloş a răspuns: „Mă voi gândi și la asta, dar eu mă gândesc în principal la prezent. Mai am o lună de jumătate din mandat, mai sunt măsuri pe care trebuie să le iau, este și situația cu embargoul rusesc… Cu siguranță că voi rămâne legat de sectorul agricol, de mediul rural, în România, în Europa sau chiar la o scară mai largă. Sper să îmi pot folosi experiența acumulată în Comisie chiar și dincolo de sectorul agricol. Asta a fost o șansă: ca în cei cinci ani petrecuți acolo să învăț multe lucruri care trec dincolo de agricultură. Deciziile în Comisie se iau în mod colectiv și am participat la tot procesul prin care Comisia Europeană a trebuit să răspundă crizei prin care a trecut economia europeană.”