Dacian Cioloş: Românii cer o Românie cinstită. Nimeni, niciodată, nu va mai putea guverna pe ascuns

Fostul premier Dacian Cioloş a scris, duminică, pe Facebook, că sute de mii de români cer o Românie cinstită, deschisă, europeană, o altfel de guvernare şi că nimeni, niciodată, nu va mai putea guverna pe ascuns în România.

05 feb. 2017, 21:05
Dacian Cioloş: Românii cer o Românie cinstită. Nimeni, niciodată, nu va mai putea guverna pe ascuns

„Nimeni, niciodată, nu va mai putea guverna pe ascuns în România. Sute de mii de români au ieşit în stradă pentru apărarea democraţiei, a statului de drept, pentru o justiţie puternică şi pentru o societate bazată pe valori. Sute de mii de români cer o altfel de guvernare: onestă, transparentă, numai în slujba cetăţenilor”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

În opinia sa, aceste zile nu sunt numai despre abrogarea unei ordonanţe de urgenţă, ci despre „o societate matură care spune stop minciunii şi populismului”.

Conform lui Cioloş, protestele sunt „despre moralitate şi despre conştiinţă colectivă, despre viitorul nostru ca naţie”.

„În această seară, sute de mii de români luminează sufletul ţării”, şi-a încheiat Dacian Cioloş mesajul.

Aproape 600.000 de oameni au ieşit în stradă, duminică, în a şasea zi de proteste. În Capitală, peste 280.000 de persoane s-au adunat în faţa Guvernului, număr record de participanţi.