Dacian Cioloş s-a dus în Germania cu o cursă de linie, la clasa Economic

Premierul Dacian Cioloş face o vizită oficială în Germania, la Munchen, unde va vea întâlniri cu autoritățile landului Bavaria şi cu reprezentanți ai unor importante companii germane. Primul ministru a călătorit, duminică după-amiază, cu o cursă aeriană de linie, la clasa Economic.

04 sept. 2016, 20:16
Dacian Cioloş s-a dus în Germania cu o cursă de linie, la clasa Economic

Premierul Dacian Cioloş a plecat duminică în Germania, unde va efectua o vizită oficială. Oficialul a călătorit la clasa Economic a unei curse de linie TAROM.

În momentul în care a urcat în avion, Dacian Cioloş a fost invitat de o stewardesă să ia loc la Business Class, dar acesta a refuzat şi a spus că va sta acolo unde i-a fost alocat loc. Sub ochii celorlalţi călători, premierul şi-a făcut loc, cu bagajul, până la scaunul său şi s-a aşezat alături de şeful Cancelariei, Dragoş Tudorache. Întreaga delegaţie oficială, în jur de opt persoane, a călătorit la clasa Economic, transmite TVR.

După ce avionul a ajuns la destinaţie, în Munchen, pasagerii s-au ridicat, însă una dintre stewardese le-a cerut să se aşeze şi să aştepte să coboare mai întâi delegaţia oficială. Călătorii s-au conformat, iar Dacian Cioloş le-a spus: „Asta din cauza noastră” şi şi-a cerut scuze, ieşind.

La sosirea pe aeroportul din Munchen, premierul Dacian Cioloş a fost aşteptat de ambasadorul Emil Hurezeanu.

Prim-ministrul Dacian Cioloș efectuează o vizită oficială în Germania, la Munchen, informează site-ul Guvernului. Deplasarea în Germania va avea un caracter în principal economic prin discuțiile pe care premierul român le va avea cu autoritățile de land și reprezentanți ai unor puternice companii germane, atât din Bavaria cât și din alte zone ale Germaniei.

Programul vizitei prim-ministrului Dacian Cioloș include întrevederi cu reprezentanți ai Comitetului estic al economiei germane (Ost Ausschuss), participarea la o masă rotundă pe tematica IT&C pentru prezentarea potențialului României și o deplasare la sediul BMW AG pentru discuții cu membri ai board-ului companiei.

De asemenea, premierul român va avea o întrevedere cu Horst Seehofer, premierul landului Bavaria, și cu Barbara Stamm, președintele Parlamentului local.

Convorbirile cu cei doi oficiali se vor concentra pe relațiile bilaterale româno-germane, aflate astăzi la un nivel excelent, impulsionate de un dialog politic intens, dar și de o componentă economică substanțială: Germania este primul partener comercial al României și al treilea investitor străin în România.

În vizita de la Munchen, centru economic puternic al Germaniei, premierul Dacian Cioloș va prezenta oportunitățile pe care le oferă în prezent România pentru investitori, mai ales pentru dezvoltarea segmentului de cercetare si dezvoltare (R&D) și va milita pentru extinderea cooperării economice bilaterale de ansamblu.