Dacian Cioloş cere căderea coaliţiei, după ce în urmă cu câteva zile spunea „Nu ieşim de la guvernare, muriţi cu noi de gât”. Primele declaraţii după remanierea lui Stelian Ion

Dacian Cioloş a declarat că Florin Cîţu a demis fără motiv al doilea ministru USR PLUS. "Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni.

01 sept. 2021, 22:15
Dacian Cioloş cere căderea coaliţiei, după ce în urmă cu câteva zile spunea „Nu ieşim de la guvernare, muriţi cu noi de gât”. Primele declaraţii după remanierea lui Stelian Ion

După ce în urmă cu câteva zile spunea „Nu ieşim de la guvernare, o să muriţi cu noi de gât”, Dacian Cioloş s-a răzgândit şi cere exact contrariul. „Acesta nu mai e un guvern de coaliţie”, a spus ferm Dacian Cioloş, precizănd că premierul pune mai mult preţ pe promisiunea făcută primarilor PNL decât pe continuarea coaliţiei de guvernare.

„Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetățenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției.

Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion un aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni pe un ministru al Justiției să dea un aviz. Acesta nu mai e un guvern de coaliție!”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook, după remanierea lui Stelian Ion.

Florin Cîţu a spus că îl remaniază pe Stelian Ion, ministrul Justiţiei. Lucian Bode a fost propus interimar.

„Am semnat cererea de revocare din funcție a ministrului Justiției, Stelian Ion. Nu permit nimănui să șantajeze poporul român. I-am informat pe liderii coaliției despre revocarea lui Stelian Ion. Am trimis președintelui României documentul cu revocarea ministrului Stelian Ion. Îmi doresc ca partenerii noștri de la USR PLUS să nu aleagă ieșirea de la guvernare.Vă asigur că această guvernare continuă”, a declarat Florin Cîţu.

Vicepremierul Dan Barna: „Florin Cițu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cițu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîțu trebuie să plece”.