Dacian Cioloş: „NU am terminat încă LISTA cu miniştri”. Premierul desemnat s-a întâlnit cu Geoană

Premierul desemnat Dacian Cioloş s-a întâlnit, joi, cu Mircea Geoană, liderul PSRO. La finalul întrevederii, Cioloş a spus că nu a finalizat încă lista cabinetului său.  

12 nov. 2015, 13:38
Dacian Cioloş: „NU am terminat încă LISTA cu miniştri”. Premierul desemnat s-a întâlnit cu Geoană

Dacian Cioloş a declarat, după discuţiile cu Mircea Geoană, că nu a finalizat încă lista cu miniştri, dar speră ca aceasta să fie gata la finalul săptămânii.

„Nu am terminat-o încă… La sfârşitul săptămânii”, a precizat Cioloş.

Premeirul desemnat a adăugat că, în weekend, va avea noi discuţii cu partidele, însă nu cu toate: „La unele, in unele cazuri”.

Dacian Cioloș a fost, joi, la sediul PSRO, unde a discutat cu Mircea Geoană. Partidul lui Geoană are 12 parlamentari în acest moment. 

Mircea Geoană a declarat că săptămâna viitoare PSRO va vota în favoarea investirii Guvernului Cioloş

Am primit o informare foarte interesanta despre prioritatile pe care Ciolos le intrevede ca viitor sef al Guvernului. Am prezentat si punctele de vedere ale PSRO. In primul rand, integritatea membrilor cabinetului, credem ca un cod etic suplimentar este de aplicat si in Romania. Am discutat despre nevoia ca in bugetul care va fi intocmit peste cateva saptamani sa existe elemente de performanta a cheltuielii banului public. Am discutat despre depolitizarea companiilor de stat si a incetarii cliclului de clientelism politic si favoritism. Am discutat despre nevoia de a crea resurse suplientare in economie. Am vorbit despre transformarea EximBank intr-o banca pentru IMM si sectorul agricol, despre o banca nationala de infrastructuri, despre un fond suveran de energie.

Martea viitoare va vota în favoarea învestirii Guvernului Cioloş, a declarat Mircea Geoană la finalul întâlnirii cu Dacian Cioloş.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, comparat de un senator PNL cu Bianca Drăguşanu: „Să înţeleg ca Dacian e noua Biancă?”

Premierul Dacian Ciolos a avut miercuri o rundă de discuţii cu PSD, PNL, ALDE, UNPR, UDMR şi Grupul Minorătăţilor în vederea obţinerii de sprijin pentru votul de încredere dat de Parlament noului Executiv săptămâna viitoare.

Dacian Cioloş este aşteptat să-şi prezinte zilele următoare echipa guvernamentală. Potrivit România TV, pe lista de ultimă oră a premierului desemnat se regăseşte, pe lângă miniştri în funcţie şi alte nume vehiculate, un nume nou: Florentina Furtunescu, la Sănătate.