Dacian Cioloş şi-a amânat cu două ore întâlnirea cu Frans Timmermans pentru că avionul TAROM a întârziat UPDATE

Prima întâlnire din cadrul vizitei premierului Dacian Cioloș la Bruxelles cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans s-a amânat cu două ore, întrucât aeronava TAROM cu care se deplasează prim-ministrul român a întârziat. Printre temele de discuţie s-au aflat migrația şi aderarea României la Spațiul Schengen.

15 feb. 2016, 10:03
Dacian Cioloş şi-a amânat cu două ore întâlnirea cu Frans Timmermans pentru că avionul TAROM a întârziat UPDATE

Premierul Dacian Cioloș și-a început, luni, vizita de două zile la Bruxelles, unde are programate întâlniri cu înalți oficiali europeni, printre care președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Dacian Cioloș s-a întâlnit luni cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans. Potrivit unor surse oficiale, principalele teme de discuție au fost migrația, aderarea României la Spațiul Schengen și progresele evidențiate în ultimul raport MCV.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, discuţie cu preşedintele Comisiei Europene despre migraţie, Schengen şi raportul MCV

Ulterior, Cioloș va avea un dejun de lucru cu președintele PPE Joseph Daul, urmat de o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Cei doi oficiali vor susține declarații de presă comune, scrie Agerpres.

Tot luni, Dacian Cioloș se va întâlni cu comisarul european responsabil cu politica de vecinătate și negocierile privind extinderea, Johannes Hahn, și cu vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu bugetul și resursele umane, Kristalina Georgieva.

În cursul serii, la Reprezentanța Permanentă a României la Bruxelles, premierul va avea o întrevedere cu funcționari români care ocupă funcții de conducere în instituții europene.

Premierul Dacian Cioloș a început luni o vizită de două zile la Bruxelles.