Cioloş, NEGOCIERI cu sindicatele: Vrem să venim cu o nouă propunere de OUG privind salarizarea bugetarilor UPDATE

Publicat: Vineri, 22 Aprilie 2016 09:44 // Actualizat: Vineri, 22 Aprilie 2016 12:27 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul vrea să demareze din nou procesul de lucru și să vină în cel mai scurt timp cu o altă propunere de ordonanță de urgență privind salariile bugetarilor, a anunțat, vineri, Dacian Cioloș. Premierul şi sindicatele s-au întâlnit, vineri, pentru a negocia legea salarizării.

UPDATE ora 12.15 Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, vineri, că la nivelul Guvernului nu se discută despre un alt proiect de ordonanta privind salarizarea. Mai mult a spus oficialul, Executivul vrea să se concentreze pe mărirea salariilor mici din sistemul bugetar şi nu pe sporuri şi indemnizaţii.

UPDATE ora 10.30 "Am tras niște concluzii și învățăminte din procesul ultimelor luni în discuțiile pe care l-am avut în interiorul Guvernului și modul de lucru în ceea ce privește legea salarizării. Am tras niște concluzii și legat de modul în care am organizat și modul în care a funcționat și dialogul cu dumneavoastră. Pornind de la aceste învățăminte, am vrea să resetăm cadrul de lucru și să redemarăm acest proces, în așa fel încât în cel mai scurt timp să reușim să venim cu o nouă propunere de ordonanță de urgență, care să aibă un obiectiv bine țintit, bine delimitat și care să vizeze nu atât o schimbare a legii actuale, cât o corectare a ei, (...) în limitele bugetului pe care îl putem aloca", le-a spus Dacian Cioloș membrilor Consiliului Național Tripartit, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Premierul a insistat asupra faptului că obiectivul noului proiect este ca resursele disponibile să fie concentrate "acolo unde este cel mai mult nevoie și acolo unde impactul poate să fie cât mai mare."

"Odată finalizat, sper eu cu succes acest proces, putem trece la o a doua fază și să regândim, după aplicarea acestei OUG, eventual o lege a salarizării care să aibă o abordare mai largă. Dorim să lucrăm la această ordonanță pornind de la principiul limitării resurselor pe care le mobilizăm (...) și am cerut Ministerului Finanțelor să vină cu o analiză pe care să fie în măsură să o prezinte și în fața dumneavoastră legată de calculele bugetare pe care noi le-am făcut și resursele pe care noi le putem degaja", a explicat Cioloș.

Premierul Dacian Cioloș, vicepremierul Vasile Dîncu și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, discută vineri la Guvern cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit, din care fac parte reprezentanți ai Guvernului, președinții confederațiilor patronale și sindicale reprezentative la nivel național, un reprezentant al BNR, președintele CES și alți membri conveniți cu partenerii sociali.

Guvernul a pregătit o nouă variantă a ordonanţei privind salarizarea unitară, care ar putea să fie adoptată la 1 iunie şi aplicată din toamnă, potrivit unor surse din Executiv. Aceasta stipulează, printre altele, îngheaţarea sporurilor şi a altor şapte indemnizaţii, dar şi reducerea treptată a inechităţilor.

Cele şapte categorii de plăți sociale pe care Guvernul vrea să le blocheze la nivelul din iulie 2016 sunt: indemnizațiile, compensațiile, primele și alte drepturi acordate personalului militar, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, pensiile de serviciu (pentru funcționari publici parlamentari, membrii Corpului diplomatic și consular al României, judecători și procurori, militari, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare), indemnizațiile consilierilor locali și consilierilor județeni, indemnizația de limită de vârstă pentru deputați și senatori, suma lunară forfetară acordată deputaților și senatorilor, diurna deputaților și senatorilor şi indemnizațiile de pensionare.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis: Am promulgat Legea indemnizaţiilor pentru mame. "Cer Guvernului să nu o trateze într-un mod contabil"

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mai 15:55
Răspunde | Votează email 0 email
Dan
Rezolvarea salarizarii din sistemul de aparare:
30% din effective au salariile mai mari cu 25 % din anul 2010 datorita legii lui Boc, cei care aveau salarii de merit in 2010 au ramas cu ele in salarii, de 6 ani 30% din effective sunt mai destepti, ceilalti 70% sunt mai putin destepti

VARIANTA 1
Se poade da lege ca salariile de merit sa se dea anual, ca sa poata lua si ceilalti 70%;

VARIANTA 2

Maresti salariile cu 25%, numai celor 70%

VARIANTA 3

Se pot lua 12,5% de la cei care au salariile de merit si poti da la ceilalti, si adaugi de la buget restul de 12,5% pentru completare, si se poate vedea din aceasta varianta ca suportarea bugetara va fi foarte mica.
24 apr 10:06
...salariile ingheata. Si, orice lege unitara se va da, va fi suspendata pana cand un alt Guvern va avea cu ce si cum s-o aplice. Mai nou, Ciolos „reseteaza cadrul de lucru si redemareaza”. Cine-i mai crede?! sursa: ...
24 apr 10:05
...salariile ingheata. Si, orice lege unitara se va da, va fi suspendata pana cand un alt Guvern va avea cu ce si cum s-o aplice. Mai nou, Ciolos “reseteaza cadrul de lucru si redemareaza”. Cine-i mai crede?! sursa: ...
24 apr 10:01
...ingheata . Si, orice lege unitara se va da, va fi suspendata pana cand un alt Guvern va avea cu ce si cum s-o aplice. Mai nou, Ciolos “reseteaza cadrul de lucru si redemareaza”. Cine-i mai crede?! ...
22 apr 12:31
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
PAREREA MEA E CA ARTA ,IMPLICIT MUZICA E UN LUCRU FOARTE SERIOS CARE TREBUIE SA INFRUMUSETEZE SUFLETUL SI MINTEA OMULUI . IN CAZ CA ACELE SPECTACOLE LE-AU ATINS SUFLETUL SI LE-AU IMBOGATIT MINTEA, E FOARTE BINE, INSEAMNA CA ACTUL ARTISTIC SI-A ATINS OBIECTIVELE.
22 apr 12:26
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
CU TOT RESPECTUL,DACA AU PROMIS CA MARESC SALARIILE, LA SARACIA ASTA, NU AR TREBUI SA SE TINA DE PROMISIUNI? DACA NU AU NEVOIE DE ANUMITI OAMENI SA FIE ANGAJATI CE VOR SA FACA CU EI? CINE LE PLATESTE FACTURILE, CU CE SE DUC LA PIATA, CU CE-SI CRESC COPIII, CU CE-SI INGRIJESC PARINTII? COMPETENTELE SE STABILESC CAND SE DA CONCURS DE ANGAJARE, AR IN REST SEFII CER SOCOTEALA IN FIECARE ZI PENTRU CE S-A FACUT, CA DE ASTA EXISTA CONDICII SI ACTE LA SERVICIU. DACA UN OM NU AR AVEA COMPETENTE SI AR FI ANGAJAT INTR-UN DOMENIU CUM L-AR VEDEA DOMNUL PE ACEL OM INCOMPETENT? CUM AR STABILI ACEST LUCRU SI CE FEL DE SEF AR TREBUI SA AIBA SAU CU CINE AR TREBUI SA LUCREZE CA LUCRURILE SA MARSEZE TOT ASA SI SA IMITE STATUL DEGEABA? PANA SI COPIII AU DE FACUT TEME ZILNIC-FIECARE ZI PRESUPUNE NISTE RESPONSABILITATI. NOI CE SA FACEM CU DISCURSUL MINISTRULUI MUNCII? E FOARTE FRUMOS, DAR LA CE NE FOLOSESTE!????
22 apr 10:08
... Premierul Dacian Cioloş şi sindicatele se întâlnesc, vineri, pentru a negocia legea...
22 apr 09:58
...legea salarizării, potrivit România TV. La discuţii va participa si noul ministrul al Muncii, Dragoş Pâslaru. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7509
RON
24 Mar
noapte 2 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H