Dacian Cioloş, SMS după ce România a luat BRONZUL la CM de HANDBAL

România a cucerit bronzul la Campionatul Mondial din Danemarca, după ce a trecut, duminică, de Polonia, scor 31-22, în finala mică a competiţiei.

20 dec. 2015, 16:33
Dacian Cioloş, SMS după ce România a luat BRONZUL la CM de HANDBAL

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8), tricolorele obţinând o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie, în direct la Dolce Sport.

„Fetele vor încasa 7.500 de euro pentru această performanță, pe care sperăm să o mărim” – a spus Alexandru Dedu la Dolce Sport.

Performanţa ar urma să fie remunerată, conform legilor în vigoare, cu o primă de aproximativ 7.000 de euro (aproape 30.000 de lei), bani veniţi din conturile MST (14.800 de lei) şi Federaţiei Române de Handbal (tot 14.800 lei).

Aceasta este suma maximă permisă, dar se fac eforturi ca premiul să crească considerabil. Aceasta este promisiunea pe care prim-minstrul Dacian Cioloş i-a făcut-o şefului FRH, Mihai Dedu, imediat după meci.

Dedu a dezvăluit că Cioloş i-a transmis printr-un SMS că va face eforturi să suplimenteze primele, aşa cum s-a întâmplat şi la precedentele două performanţe similare ale handbalistelor, scrie ProSport.

Alexandru Dedu, președintele FR Handbal, a vorbit la Dolce Sport după ce România a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin. 

“Pe spatele acestor fete scrie România. E victoria noastră, a tuturor. FR Handbal s-a bucurat în ultimul timp de foarte mult sprijin din partea Ministerului de Finanțe și COSR. Toate proiectele au fost îndeplinite și finanțate. Se pot face atât de multe lucruri la nivel de juniori și copii, dar trebuie finanțate.

După ce Tadici a renunțat la națională, ne-a fost greu să găsim un selecționer. Am discutat cu toată lumea și am făcut o listă împreună cu Narcisa Lecușanu. Ryde nu era nici în primele 3-4 locuri, nu știam de performanțele lui. E meritul Narcisei că a fost amintit. Când am vorbit cu el, mi-am dat seama de capacitatea sa de înțelegere a fenomenului.

Ceea ce a făcut Tomas a fost ceva nou inclusiv pentru mine. A știut să gestioneze lucrurile. Nu a fost nimic întâmplător. Ne-a arătat că lucrurile se pot face și altfel” – a spus Alexandru Dedu la Dolce Sport. 

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8), tricolorele obţinând o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie.