Daciana Sârbu promovează Transilvania. Soţia premierului, vizită cu oficiali în Ardeal VIDEO

Daciana Sârbu, promotor al turismului românesc. Europarlamentarul PSD şi o întreagă delegaţie de ambasadoare au vizitat, în weekend, cele mai frumoase locuri din Transilvania.

23 iun. 2014, 09:30
Daciana Sârbu promovează Transilvania. Soţia premierului, vizită cu oficiali în Ardeal VIDEO

Avem o ţară minunată si cu locuri foarte frumoase şi foarte bine păstrate şi trebuie să ne mândrim cu ea. Este deja al doilea an în care organizăm astfel de excursii„, a declarat Daciana Sârbu.

Dacă anul trecut au fost impresionate de Bucovina, acum, doamnele s-au îndrăgostit de Transilvania.

Cred că tradiţiile şi monumentele româneşti sunt expresia unui popor cu o adevărată istorie. Ceea ce iubesc, de asemenea la România este felul în care v-aţi conservat istoria şi tradiţiile şi felul în care le transmiteţi mai departe„, a spus Thenjiwe Ethel Mtintso, ambasador Africa de Sud.

Pentru că sunt de şapte ani aici sunt mândră de România. A crescut atât de mult. Sunt mândră că sunt aici. Vizita în Poiana Braşov a fost specială. Mă simt ca acasă în această regiune, la fel ca şi în Sibiu„, a precizat Rosemaria Schwarzinger, soţia ambasadorului Austriei.

De departe, însă, copiii au fost cei mai încântaţi să descopere povestea locurilor.

Pentru că s-au îndrăgostit de România, ambasadoarele şi soţiile ambasadorilor au învăţat şi câteva cuvinte în limba noastră.

Toţi cei care au făcut cunoştinţă cu Braşovul, Rupea sau Sighişoara au fost impresionaţi şi de bucătăria românească.

Iubesc mămăliga şi sarmalele şi papanaşii, de asemenea. Şi supele de aici, ciorba de burtă, ciorba de fasole. Pur şi simplu le iubesc!„, a spus Rosemaria Schwarzinger, soţia ambasadorului Austriei.