Daily Express susţine că petiţia sa împotriva imigraţiei a strâns 150.000 de semnături

Peste 150.000 de persoane au semnat petiţia lansată de cotidianul britanic Daily Express, care îi cere premierului David Cameron să menţină restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari şi dincolo de 1 ianuarie 2014, susţine publicaţia în ediţia electronică. Potrivit cotidianului, petiţia va fi trimisă Downing Street în această săptămână.

25 nov. 2013, 07:32
Daily Express susţine că petiţia sa împotriva imigraţiei a strâns 150.000 de semnături

Premierul britanic David Cameron ar urma ca în această săptămână să dezvăluie noi propuneri pentru a descuraja imigranţii, făcând mai dificil accesul la ajutoare sociale pentru nou-veniţi.

Parlamentarii care susţin luarea unor măsuri împotriva României şi Bulgariei au salutat această intenţie, dar susţin că ea nu este suficientă. Astfel conservatorul Peter Bone consideră că restricţiile ar trebui să rămână în vigoare. „Este foarte corect să faci accesul la benficii mai dificil pentru noii imigranţi pentru că unul dintre motivele pentru care oamenii traversează Europa de Vest pentru a ajunge aici este că beneficiile noastre sunt mai generoase decât ale altor ţări„, afirmă el. „Totuşi, acest lucru nu atacă problema fundamentală, care este că atunci când vom deschide uşa României şi Bulgariei, vor veni mii şi mii„, a adăugat el.

Trebuie să îi oprim să vină, în primul rând, pentru că numărul lor va fi aşa de mare, încât eforturile noastre de reducere a imigraţiei vor fi spulberate. Cel mai simplu este să menţinem restricţiile pentru alţi cinci ani şi să nu ne facem griji despre ce spune UE”, continuă parlamentarul conservator. „În ceea ce priveşte cele 150.000 de persoane care au semnat petiţia voastră este un număr extraordinar şi arată încă o dată că Daily Express vorbeşte pentru poporul britanic. Încă mai este timp. Eu prezint proiectul de lege vineri. Guvernul îl poate lăsa să treacă prin nedepunerea niciune obiecţii„, a adăugat Bone.

Parlamentarul conservator Nigel Mills vrea amendarea proiectului guvernamental privind imigraţia, care merge în Parlament, prin solicitarea menţinerii controalelor pentru români şi bulgari pentru alţi cinci ani.

Peste 30 de colegi ai săi conservatori îi susţin cererea, iar duminică el le-a cerut cititorilor Daily Express să exercite presiuni asupra reprezentanţilor lor pentru ca aceştia să îi susţină propunerea. „Daily Express a făcut o treabă strălucită prin evidenţierea acestei probleme„, a adăugat el.

CITEŞTE ŞI: Imigranţii din Marea Britanie sunt mai pregătiţi şi muncesc mai mult decât britanicii