Daisy Berkowitz, chitarist şi membru fondator al trupei Marilyn Manson, a murit la vârsta de 49 de ani

Chitaristul Daisy Berkowitz, membru fondator al trupei Marilyn Manson şi care a cântat împreună cu formaţia Jack Off Jill, a murit la vârsta de 49 de ani.

23 oct. 2017, 11:26
Daisy Berkowitz, chitarist şi membru fondator al trupei Marilyn Manson, a murit la vârsta de 49 de ani

Berkowitz, pe numele real Scott Putesky, a murit după ce timp de patru ani a suferit de cancer de colon, potrivit news.ro.

După anunţul decesului, foştii colaboratori i-au adus un omagiu prin numeroase mesaje publicate online. Între ei, solistul Marilyn Manson, pe numele său adevărat Brian Warner.

„Împreună cu Scott Putesky am făcut o muzică minunată. Am avut divergenţe de-a lungul anilor, dar îmi voi aminti mereu vremurile bune. Toţi ar trebui să asculte «Man That You Fear» în onoarea lui. Era preferata noastră”, a scris solistul Marilyn Manson pe Instagram.

Putesky l-a întâlnit pe Manson în Fort Lauderdale (Florida), în 1989, înainte de a forma Marilyn Manson & The Spooky Kids. El a făcut parte din proiectul muzical, punându-şi amprenta pe albumul de debut „Portrait Of An American Family” şi EP-ul „Smells Like Children”. A părăsit trupa în 1996, în timpul înregistrărilor pentru cel de-al doilea disc, „Antichrist Superstar”, din cauza „divergenţelor de oridin creativ”. Totuşi, a fost creditat pentru şase dintre piesele cuprinse pe album, inclusiv „The Man Who You Fear”.

L-a dat în judecată pe Manson pentru neplata drepturilor de autor privind „Antichrist Superstar”, iar Putesky a primit şi drepturile pentru alte 21 de piese nelansate de Marilyn Manson & The Spooky Kids.

Scott Putesky a înregistrat sub numele SMP şi s-a alăturat trupei Jack Off Jill în 1998, cu care a colaborat timp de un an.