Dan Şova, urmărit penal de DNA în al treilea DOSAR. A ÎNCASAT, ilegal, ca avocat peste 1.000.000 de euro

Publicat: Miercuri, 25 Noiembrie 2015 12:16 // Actualizat: Miercuri, 25 Noiembrie 2015 13:47 // Sursa: romaniatv.net

Senatorul Dan Şova este urmărit penal într-un nou dosar penal în care este acuzat de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu. Acesta ar fi încasat ilegal onorarii de succes de peste 1.000.000 de euro.

Potrivit comunicatului DNA, Dan Şova, la data faptelor reprezentant al Societății Civile de Avocați "Șova și Asociații", este acuzat în noul dosar de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine pentru altul un folos necuvenit.

Citeşte şi: Comisia Juridică a decis: Senatorul Dan Şova poate fi arestat

În acelaşi dosar, Mihai Bălan, director general al CET Govora, este urmărit penal pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă a fost cauzat un folos pentru sine sau pentru altul, iar Constantin Lăpădat, director economic în cadrul SC CET GOVORA, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă a fost cauzat un folos pentru sine sau pentru altul.

"În perioada 2006 – 2008, Șova Dan-Coman i-a determinat pe Bălan Mihai – director general și Lepădat Constantin - director economic în cadrul SC CET Govora să încheie două contracte de asistență juridică în termenii impuși de el, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale în vigoare, la acea dată, cu privire la achizițiile publice. Concret, la data de 01.03.2006 și 19.03.2008, SC CET Govora a încheiat cu Societatea Civilă de Avocați „Șova și Asociații” două contracte distincte de asistență juridică având ca obiect asistență juridică/consultare/reprezentare și plata unor onorarii de succes în valoare de 667.409,20 euro și respectiv de 1.822.928,24 lei. Cele doua contracte distincte au fost încheiate în condițiile în care SC CET Govora avea contract cadru de asistență juridică valabil, având același obiect, încheiat cu aceeași Societate Civilă de Avocați "Șova și Asociații".

Prin aceste activități a fost cauzat un prejudiciu SC CET Govora SA în valoare de 667.409,20 euro și 1.822.928,24 lei și creat în mod injust un folos în patrimoniul Societății Civile de Avocați Șova și Asociații", se mai arată în motivarea procurorilor DNA.

Comisia Juridică din Senat a dat, marţi, un aviz favorabil cererii DNA de reţinere şi arestare a senatorului Dan Şova în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Raportul Comisiei este consultativ, el urmând să fie înaintat Biroului permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a ședinței plenului Senatului de miercurea viitoare.
loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dan Şova dan sova dosar penal dan sova un nou dosar penal Dan Sova urmarit penal
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 nov 12:29
...penal într-un nou dosar penal în care este acuzat de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
1
EUR
4.7667
RON
15 Nov
noapte 8 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H