Dan Adamescu a divorţat oficial de Carmen Adamescu

Judecătoria Sectorului 1 a admis, marţi, acţiunea de divorţ intentată de Carmen Adamescu şi a dispus desfacerea căsătoriei dintre ea şi omul de afaceri Dan Adamescu, hotărârea nefiind însă definitivă.

07 iun. 2016, 15:03
Dan Adamescu a divorţat oficial de Carmen Adamescu

La aproape un an de zile de la deschiderea procesului de către Carmen Adamescu, Judecătoria Sectorului 1 a decis marţi să admită solicitarea femeii şi să dispună divorţul dintre ea şi omul de afaceri Dan Adamescu, informează Mediafax.

„Dispune desfacerea căsătoriei încheiată între părţi, înregistrată sub nr. 1955/ 14.08.203 la Primăria Sectorului 2 Bucureşti, prin divorţ, din culpă comună. Dispune ca reclamanta-pârâta să revină la numele deţinut anterior căsătoriei, acela de Palade „, se arată în decizia instanţei.

Totodată, instanţa a decis ca Dan Adamescu să-i plătească femeii „suma de 20.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, proporţional cu pretenţiile admise.”

Hotărârea nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Judecătorii nu s-au pronunţat însă şi pe cererea de partaj în cazul soţilor Adamescu, aici nefiind achitată taxa de timbru ce fusese calculată la aproape 50 de milioane de euro. Astfel, Dan şi Carmen Adamescu rămân cu averea la comun.

„Admite excepţia netimbrării capătului de cerere având ca obiect partaj, formulat în cadrul cererii de chemare în judecată principale”, se mai arată în decizia de marţi.

Dan Adamescu se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută pedeapsa de patru ani şi patru luni de închisoare, primită pentru că a intervenit la judecători să obţină decizii favorabile în mai multe dosare de insolvenţă.