Dan Adamescu, condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu EXECUTARE, dus în arestul Poliţiei Capitalei UPDATE

Dan Adamescu a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat de mituirea unor judecători pentru a primi sentinţe favorabile în mai multe dosare de insolvenţă. Acesta a fost dus, vineri după-masă, în arestul Poliţiei Capitalei.

27 mai 2016, 11:16
Dan Adamescu, condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare cu EXECUTARE, dus în arestul Poliţiei Capitalei UPDATE

UPDATE: Omul de afaceri Dan Adamescu s-a predat la Poliţia Capitalei şi va fi încarcerat la Penitenciarul Bucureşti-Rahova.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au menţinut sentinţa dată în cazul lui Dan Adamescu de Curtea de Apel Bucureşti, de 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență. Decizia este definitivă şi urmează să fie puse în aplicare mandatul de executare a sentinţei.

Dan Adamescu a fost acuzat că a dat mită unor judecătpri de la Tribunalul Bucureşti. El a plătit aproximativ 20.000 de euro pentru a obţine soluţii favorabile în instanţă. Judecătorii care au primit mită au fost şi ei condamnaţi la închisoare cu executare. Mircea Moldovan, care iniţial primise o pedeapsă de 22 e închisoare, a primit 12 ani şi 2 luni.

Elena Rovenţa, condamnată iniţial la cinci ani şi zece luni de detenţie, a primit o pedeapsă de 4 ani şi 5 luni cu executare, Sorin Viziru a beneficiat de o reducere a pedepsei de la cinci ani , la 4 ani şi 4 luni, iar Ion Stanciu va ispăşi o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni, faţă de trei ani şi opt luni.

Dan Adamescu ceruse achitarea, dar probele procurorilor au fost mai puternice. Iniţial, va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde va sta în carantină timp de 21 de zile.