Dan Adamescu rămâne în spatele gratiilor. Mogulul poate contesta decizia la Tribunalul Bucureşti

Mogulul Dan Adamescu rămâne în puşcărie. Magistrații au respins cererea sa de eliberare condiţionată. Și fiul său vrea să scape de mandatul de arestare din România, în timp ce stă la Londra, eliberat pe cauțiune! Avocații lui Alexander Adamescu susțin că judecătorii au încălcat legea și că nu au respectat procedurile atunci când au emis mandatul.

24 nov. 2016, 07:41
Dan Adamescu rămâne în spatele gratiilor. Mogulul poate contesta decizia la Tribunalul Bucureşti

Judecătoria Sectorului 4 a decis ca Dan Adamescu să rămână în spatele gratiilor. Cererea de eliberarea condiţionată a fost respinsă pe motiv că este neîntemeiată. Judecătorii i-au recomandat lui Adamescu să revină în luna februarie a anului viitor cu o nouă cerere de eliberare condiţionată în condiţiile în care mogulul susţine cp are grave probleme de sănătate şi nu mai suportă condiţiile de detenţie.

Dan Adamescu poate contesta decizia la Tribunalul Bucureşti, care va hotărî definitiv dacă omul da afaceri va fi eliberat condiţionat sau va rămâne în penitenciar.

Dan Adamescu a cerut Judecătoriei Sectorului 4 eliberarea condiţionată pe motiv că a executat mai mult de o treime din pedeapsa de patru ani şi patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale şi că de mai mult timp este internat în spital.

Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Jilava a arătat că Dan Adamescu nu a dat dovezi de îndreptare şi a recomandat ca acesta să revină cu o cerere de eliberare după patru luni, în timp ce avocatul acestuia a susţinut că acesta este din septembrie internat în spitale, pentru că este într-o situaţie medicală „extrem de gravă”, iar în aceste condiţii nu ar putea aduce „dovezi de îndreptare”.

CITEŞTE ŞI Comisia de liberare condiţionată de la Jilava spune că Dan Adamescu nu a dat dovezi de îndreptare

Avocatul a mai susţinut că Dan Adamescu este torturat fizic şi psihic în Penitenciarul Jilava, este în regim de executare semideschis şi nu are acces la telefon. Acesta a spus că Adamescu a avut o conduită impecabilă, a participat la şedinţele de consiliere psihologică, nu a fost sancţionat, dar nici recompensat şi a achitat cheltuielile de judecată.

Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată a cerut instanţei să respingă cererea lui Adamescu, arătând că acesta nu este în imposibilitate de a executa pedeapsa, omul de afaceri fiind internat într-un spital privat pentru a se opera la un genunchi, nu din cauza altor afecţiuni.

Magistratul a arătat că este de acord cu ce a spus Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Jilava, că Dan Adamescu nu a dat dovezi de îndreptare şi că acesta ar putea să revină cu o cerere de eliberare după patru luni.

Dan Adamescu a fost internat sub pază, în jurul datei de 10 septembrie, într-un spital civil. Surse medicale spuneau atunci că Dan Adamescu a fost internat pentru investigaţii în vederea unei operaţii la genunchi, în urma căreia ar urma să i se monteze o proteză.

Între timp, fiul său reţinut în Londra a fost eliberat sub cauţiune, dar are însă un mandat de arestare pe numele său în România. Avocaţii săi susţin că acel mandat a fost dat în condiţii nelegale. Aceştia susţin că  s-ar fi încălcat procedurile şi în consecinţă au solicitat revocarea mandatului de arestare. Alexander Adamescu aşteaptă, joi, o decizie de la Curtea de Apel Bucureşti.

CITEŞTE ŞI Dan Adamescu a lipsit la judecarea cererii sale de eliberare condiţionată. Avocatul său spune că este la reanimare în spital