Dan Andronic a depus plângere penală împotriva mai multor procurori: „Este o intruziune foarte violentă în viaţa cuiva”

Jurnalistul Dan Andronic a declarat joi că a depus o plângere penală împotriva procurorului șef de la DNA Brașov, Cornel David Deca, precum și împotriva lui Marius Bulancea și Adrian Iordache, de la structura centrală a DNA.

28 feb. 2019, 14:27
Dan Andronic a depus plângere penală împotriva mai multor procurori: „Este o intruziune foarte violentă în viaţa cuiva”

Dan Andronic, directorul Evenimetului zilei, a vorbit despre abuzurile procurorilor „hackeri”, care i-au invadat ilegal corespondenţa electronică.

„Am depus o plângere penală împotriva procurorului șef de la DNA Brașov, David Deca, împotriva lui Marius Bulancea și împotriva lui Adrian Iordache, de la structura centrală a DNA. Toți trei fac parte dintr-un grup infracțional organizat care se face vinovat de abuz în serviciu, dar în primul rând de acces neautorizat într-un sistem informatic.

Potrivit unei decizii a ÎCCJ, cei 3 s-au comportat ca nişte hackeri, diferenţa dintre ei şi Guccifer fiind egală cu zero. Până la aceasta dată, DNA n-a răspuns în niciun fel, ceea ce ne arată încă o dată felul în care se comportă în faţa unei instanţe. Procedeele folosite de DNA Braşov şi structura centrală a DNA sunt în afara legii.

Sunt probe obţinute ilegal. Percheziţia informatică are nişte reguli foarte stricte, tocmai pentru că intruziunea în viaţa privată este foarte delicată. Într-un mail găsesti de toate. Este vorba de o intruziune foarte violentă în viaţa cuiva. Sunt norme europene, dar aici au încălcat toate normele, iar cand le-am atras atenţia că încalcă legea, ni s-a spus că nu e treaba noastră, însa din fericire, vorba cuiva, mai sunt judecători şi la Berlin”, a declarat jurnalistul Dan Andronic.

Citește mai mult pe evz.ro