Dan Andronic: Crin Antonescu, prezidenţiabilul aflat veşnic în concediu

După conferinţa de presă de jumătate de oră ţinută marţi la sediul PNL din Aviatorilor, Crin Antonescu a plecat din nou în vacanţă. Aflat în concediu de la începutul lunii iulie, liderul PNL nu pare că îşi pune absolut niciun semn de întrebare legat de percepţia asupra activităţii sale.

15 aug. 2013, 09:06
Dan Andronic: Crin Antonescu, prezidenţiabilul aflat veşnic în concediu

Faptul că este premiantul Parlamentului la chiul nu i se pare nimic ieşit din comun, deşi probabil consilierii săi i-au spus că acest lucru reprezintă o slăbiciune şi probabil ar fi avut timp să îşi mai spele imaginea. Aşa că, până la urmă, de ce i s-ar părea ciudat să plece două luni în concediu? Totuşi, vacanţa lui Antonescu a mai avut şi mici pauze: o şedinţă a conducerii PNL pentru oficializarea nominalizării lui Ovidiu Silaghi la Transporturi sau conferinţa de presă de zilele trecute pentru a se răfui scurt cu preşedintele Traian Băsescu.

Abordarea superficială a preşedintelui PNL a devenit deja o marcă a lui Antonescu. Dincolo de faptul că habar nu avea unde a făcut şeful statului declaraţiile ce îi priveau pe etnicii maghiari la care s-a referit în conferinţa de presă, Antonescu nu avea absolut nicio părere despre raportul deosebit de critic al Consiliului Fiscal la adresa performanţelor economice ale Guvernului şi nici nu ştia ce să spună despre scrisoare de intenţie a guvernului Ponta către FMI. În schimb, a găsit important să îl taxeze pe Tăriceanu care, în timp ce Antonescu era în vacanţă, a comis obrăznicia de a atrage atenţia că măsurile fiscale pe care vrea să le ia Guvernul din care face parte şi PNL nu sunt tocmai liberale. Şi, într-un discurs de nici 30 de minute, a pronunţat numele preşedintelui Traian Băsescu de 23 de ori.

Chiar şi modul în care a abordat problematica extremismului maghiar a fost complet superficial şi într-un dispreţ total al electoratzlui PNL. Să îţi manifeşti simpatia faţă de Viktor Orban doar pentru a-l ataca pe Traian Băsescu şi să încerci să găseşti o justificare pentru câţiva extremişti unguri denotă pur şi simplu că nu ai pic de logică electorală. Citeşte mai mult pe evz.ro