Dan Barna a făcut a treia doză: „Am rude care au murit de Covid-19. Vaccinați-vă fraților”

Dan Barna a anunțat azi prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare că a făcut a treia doză de vaccin împotriva Covid-19 și îi îndeamnă pe români să se imunizeze.

29 sept. 2021, 23:38
Dan Barna a făcut a treia doză: „Am rude care au murit de Covid-19. Vaccinați-vă fraților”

Dan Barna a anunțat într-o postare de pe contul personal de Facebook că a făcut a treia doză a serului anti-Covid-19.

Politicianul a menționat că sunt membrii ai familiei sale care au murit din cauza virusului ce face ravagii în România și i-a îndemnat pe cetățeni să se vaccineze.

„Am rude care au murit după ce s-au îmbolnăvit de Covid-19 înainte de apariția vaccinului. Am prieteni și colegi care sunt acum în spital luptându-se cu boala pentru că pur și simplu au neglijat să se vaccineze și știu că mulți dintre noi amână o decizie privind vaccinul. Am făcut azi doza trei de vaccin prin care capacitatea organismului de a respinge virusul crește semnificativ. Vaccinați-vă, fraților. E metoda prin care vă apărați și pe voi și pe cei ce vă sunt dragi și apropiați.”, a scris Barna în postare.

Dan Barna şterge pe jos cu Cîţu: Abordarea de tip Superman ne costă acum foarte mult. S-au pierdut nişte luni ca să spună la televizor „totul e sub control, mă ocup eu”

Dan Barna,

fostul vicepremier, a spus că a participat la numeroase întâlniri alături de Ioana Mihăilă şi Florin Cîţu, în care fostul ministru al Sănătăţii venea cu măsuri pentru accelerarea vaccinării. De fiecare dată, Florin Cîţu spunea că „nu are rost să discutăm despre valul patru”, potrivit co-preşedintelui USR PLUS.

Dan Barna, fostul vicepremier, a spus că a participat la numeroase întâlniri alături de Ioana Mihăilă şi Florin Cîţu, în care fostul ministru al Sănătăţii venea cu măsuri pentru accelerarea vaccinării. De fiecare dată, Florin Cîţu spunea că „nu are rost să discutăm despre valul patru”, potrivit co-preşedintelui USR PLUS.

„Am participat la patru sau cinci întâlniri pe care le-am avut cu Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii şi cu premierul în care Ioana a venit constant cu propuneri, cu variante – hai să stimulăm vaccinarea, hai să dăm vouchere, hai să facem acea loterie, hai să plătim personalul din centre, hai să asigurăm bugetul necesar pentru ca oamenii să fie stimulaţi să-i convingă pe oamenii din comunităţile lor, medicii de familie, să facă vaccinarea.

De fiecare dată răspunsul premierului era: bine, mai discutăm, vedem, valul trei a trecut, nu o să mai fie ce a fost, nu are rost să discutăm despre valul patru. Adică a fost o refuzare de asumare a unei probleme evidente pe care noi o semnalam constant – şi Ioana Mihăilă, şi eu – în întâlnirile pe care le-am avut, or lucrul ăsta, efectul acestei atitudini de a ignora problema şi de a crede, pe principiul struţului, că dacă nu ne uităm la ea dispare, îl trăim în aceste zile”, a declarat Dan Barna, miercuri seară, la B1 Tv.

Dan Barna a subliniat că în luna iunie, atunci când propunea participarea la unele activităţi în baza certificatului verde a fost ignorat, iar acum ideile sale sunt implementate.

„A fost o miză. Câştigarea acestui congres (al PNL – n.r.) a făcut, din păcate, pentru România să fie încurajată şi promovată o atitudine – totul e roz, totul e bine, duduim, România pluteşte pe un nor de bunăstare, celelalte ţări nu se pricep, dar noi suntem unde trebuie să fim, nu eram unde trebuia să fim, am spus lucrul ăsta, am spus-o public şi eu, şi colegii mei. Faptul că zicem acum «am avut dreptate», faptul că vă spun că în iunie am zis exact ce zice acum premierul nu e o bucurie nici pentru mine, nici pentru nimeni din USR PLUS. Este exact un sentiment de frustrare şi amărăciune că s-au pierdut nişte luni pentru că un premier a preferat să spună la televizor totul e în control, nu vă bateţi capul, mă ocup eu! Abordarea asta de tip Superman când era mic pe care am văzut-o în lunile astea ne costă acum foarte mult pe noi, ca ţară”, a adăugat fostul vicepremier.