Dan Barna: Codul administrativ baronizează România, vom sesiza CCR

Publicat: Miercuri, 26 Iunie 2019 13:19 // Actualizat: Miercuri, 26 Iunie 2019 13:41 // Sursa: romaniatv.net

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, la Parlament, că guvernarea de tip şmecherie continuă, pentru că s-au aprobat zece ordonanţe de urgenţă introduse pe ordinea suplimentară, iar Codul administrativ baronizează România, transformând fiecare judeţ într-o feudă.

Foto: facebook.com

"Atunci când un guvern nu mai reprezintă România şi nu mai guvernează pentru cetăţeni, ci pentru el însuşi, vedem lucrul acesta prin folosirea ordonanţelor de urgenţă. Guvernarea de tip şmecherie continuă, pentru că s-au aprobat zece ordonanţe de urgenţă şi dovada cea mai clară este că ele au fost introduse pe ordinea de zi suplimentară. Atunci când nu mai îndrăzneşti, în calitatea ta de Guvern, să anunţi ceea ce urmează să adopţi şi foloseşti şmecheria aceasta a ordinii de zi suplimentare pentru a introduce zece ordonanţe de urgenţă arată într-adevăr că acest guvern nu mai guvernează pentru cetăţenii României”, a declarat liderul USR.

Barna a precizat că cea mai relevantă dintre ele, prin efectele major negative pe care le va avea asupra României, este evident adoptarea Codului administrativ prin OUG.

"Nu există niciun motiv de urgenţă pentru acest subiect, care a fost de altfel declarat neconstituţional de CCR, subiect care era în procedură parlamentară, s-a luat act de decizia Curţii. (...) Codul administrativ baronizează semnificativ România. Din acest moment, fiecare judeţ, fiecare autoritate locală devine o mică feudă la dispoziţia aproape discreţionară a preşedintelui de CJ sau a primarului şi, în plus, i se pun la dispoziţie şi resursele care să fie prăduite, prin modalitatea de dispunere asupra patrimoniului care era nu întâmplător limitată la două treimi din votul consilierilor”, a subliniat Dan Barna.

El a declarat că USR va solicita Avocatului Poporului să conteste la CCR această OUG, fiind singurul intrument pe care îl are.

Guvernul a adoptat, marţi, Codul administrativ prin ordonanţă de urgenţă, precum şi alte nouă ordonanţe de urgenţă, toate introduse pe ordinea de zi suplimentară, care nu a fost anunţată public.
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cod administrativ dan barna ordonanţe de urgenţă OUG USR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H