Dan Barna, contraatac la premierul Cîţu pe tema subraportării morţilor de Covid: „În cadrul şedinţei de Guvern de ieri i-am transmis premierului că a primit o notă pe această temă”

Preşedintele USR Dan Barna continuă războiul politic cu premierul Florin Cîţu, după ce acesta l-a demis pe ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, Alianţa USR-PLUS declarând în urma demiterii că îi retrage sprijinul politic prim-ministrului.

16 apr. 2021, 15:59
Dan Barna, contraatac la premierul Cîţu pe tema subraportării morţilor de Covid: „În cadrul şedinţei de Guvern de ieri i-am transmis premierului că a primit o notă pe această temă”

Dan Barna a fost somat vineri de premierul Florin Cîţu să-i prezinte un raport cu privire la presupusa subraportare a numărului de morţi de Covid din România, acuzaţie adusă de fostul ministru Vlad Voiculescu. Cîţu susţine că, din poziţia de vicepremier, Dan Barna era direct răspunzător de supervizarea activităţii Ministerului Sănătăţii.

„Lucrurile trebuie clarificate, daca este asa. Eu ii cer public vicepremierului Dan Barna sa ne spuna daca stia aceste lucruri si ce masuri a dispus. Ii cer public domnului Barna sa prezinte in sedinta de guvern si public daca avea cunostinta de aceste acuzatii si ce masuri a dispus. Si nu glumesc. Nu a fost prezentata nicio nota de informare cu privire la aceste acuzatii, pentru ca as fi luat masuri.”, a spus Florin Cîţu.

Dan Barna îl contrazice public pe Cîţu: „Premierul, ca ministru interimar al Sănătăţii, mi-a comunicat că va analiza aceste informaţii”

„Ca urmare a solicitării transmise public de premierul Florin Cîțu fac următoarele precizări:

Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități.

Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății.

Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05.

Ulterior, în cadrul ședinței de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect.

Premierul, ca ministru interimar al Sănătății, mi-a comunicat că va analiza aceste informații.”, a scris Dan Barna pe Facebook, la o oră după conferinţa de presă a premierului.

Citeşte şi: Laura Ştefănuţ, alături de Vlad Voiculescu la conferinţa de presă. Iubita acestuia l-a aşteptat în picioare timp de 2 ore

Cîţu i-a cerut lui Barna raport despre mafia din sănătate

Întrebat despre declaraţia lui Vlad Voiculescu potrivit căreia după demiterea sa „mafia” din Sănătate a câştigat, premierul Florin Cîțu a făcut apel la vicepremierul Dan Barna să prezinte un raport în cazul în care există asemenea informații.

„Îi cer domnului vicepremier Dan Barna, coordonatorul Ministerului Sănătăţii, să prezinte public şi în şedinţă de Guvern tot ceea ce ştia despre Mafia din sănătate şi dacă i s-a adus la cunoştinţă acest lucru şi ce măsuri a dispus pentru a elimina Mafia din sănătate. Până astăzi în nicio şedinţă de Guvern nu a fost prezentată o notă de informare sau măsuri care să elimine mafia din sănătate”, a afirmat Florin Cîţu.

„În acelasi timp, poti sa faci reforma cu propriul aparat administrativ. Singura reorganizare care a redus cheltuiellile a fost facuta de mine anul trecut cand eram ministru de Finante. Deci se poate face. Sa declaram e usor”, a adaugat premierul.