Dan Barna crede că 5 milioane de români se vor vaccina până la 1 iunie. „Sunt foarte optimist”

Vicepremierul Dan Barna s-a declarat optimist privind atingerea obiectivului de cinci milioane de persoane vaccinate până pe 1 iunie, cu toate că numărul de doze administrate a scăzut în ultimele zile.
Razvan Mihalascu
22 mai 2021, 15:53
Dan Barna crede că 5 milioane de români se vor vaccina până la 1 iunie.
Dan Barna, după ce bugetul PMB a fost respins: Am avut o discuţie cu Nicuşor Dan. Capitala nu va rămâne fără buget

Dan Barna crede că 5 milioane de români se vor vaccina până la 1 iunie, cu toate că medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare, a recunoscut că obiectivul este greu de atins.

„Eu sunt foarte optimist că vom atinge şi vom trece de 5 milioane, până la 1 iunie. Sunt obiective de etapă pe care le vom atinge. Este o chestiune de zile într-o direcţie sau alta, dar important este ca fiecare dintre noi care înţelegem că nu există altă soluţie decât vaccinarea, să continuăm, să fim activi şi să nu spunem gata, m-am vaccinat, nu mă mai interesează”, a afirmat Dan Barna, sâmbătă la centrul de vaccinare de tip drive-thru din Cora Pantelimon Bucureşti, conform Hotnews.

Reacţia vicepremierului vine în contextul în care joi și vineri, autoritățile au raportat doar puțin peste 28.000 de persoane vaccinate cu prima doză. Astfel, atingerea obiectivului de cinci milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie devine dificil de îndeplinit.

Vineri fuseseră vaccinate cu cel puțin o doză 4.086.224 de persoane în România.

Citeşte şi: Centrele de vaccinare drive through din România. Oraşele în care sunt organizate maratoane de imunizare

Potrivit sursei citate, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a recunoscut miercuri că este puțin probabil ca obiectivul stabilit de premierul Florin Cîțu, respectiv vaccinarea a 5 milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai, să poată fi atins.

Până acum, premierul și chiar președintele țării vorbeau de această țintă. Cițu mai spera, cel puțin până marți, când a transmis un mesaj de încurajare a vaccinării – ”5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. România, știu că putem!”.

Potrivit lui Gheorghiță, în schimb, ținta de 5 milioane va fi atinsă ”cu siguranță” în prima parte a lunii iunie. Totodată el a explicat că imunitatea cumulată – imunitatea obţinută prin vaccinare şi prin boala naturală – este la circa 35-40%.

Citeşte şi: Care sunt zonele din centrul Bucureștiului ce vor deveni exclusiv pietonale în weekend. Nicușor Dan: „E o invitație pentru bucureșteni de a ieși în aer liber”

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!