Dan Barna, despre scandalul terenului de la Romexpo. „Statul oferă un cadou de 400 de milioane de euro; un Moş Crăciun imobiliar”

Vicepremierul Dan Barna a susţinut că statul român oferă "un cadou de cel puţin" 400 de milioane de euro prin transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

14 iun. 2021, 13:15
Dan Barna, despre scandalul terenului de la Romexpo. „Statul oferă un cadou de 400 de milioane de euro; un Moş Crăciun imobiliar”
Dan Barna, în plenul Camerei Deputaţilor MEDIAFAX FOTO

Într-o declaraţie de presă susţinută luni la Palatul Parlamentului, Dan Barna a explicat că dezvoltarea de la Romexpo nu se poate realiza „prin devalizarea statului” şi că statul trebuie să obţină un beneficiu din valorificarea acestui imobil.

„Trebuie găsită o soluţie prin care statul să beneficieze de imobilele de care dispune”, a afirmat Dan Barna, conform Agerpres.

Liderul USR PLUS este de părere că că transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea CCIR a terenurilor proprietate privată a statului aflate în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate reprezintă „un Moş Crăciun imobiliar”.

Citeşte şi: USR acuză un tun imobiliar transpartinic în Parlament: 46 de hectare de teren de la Romexpo trec în proprietatea Camerei de Comerţ

Reacţia lui Dan Barna vine în contextul în care, pe 31 martie, preşedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea legii care vizează transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a terenurilor proprietate privată a statului aflate în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate.

Şeful statului cere reexaminarea actului normativ pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ din România nr. 335/2007, prin care o suprafaţă de teren de 46 hectare de la Romexpo trece din proprietatea statului în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a României pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar.

Citeşte şi: CCR a decis că trecerea terenului de la Romexpo în proprietatea Camerei de Comerţ este constituţională UPDATE


loading...
Partenerii noștri