Dan Barna, după ce bugetul PMB a fost respins: Am avut o discuţie cu Nicuşor Dan. Capitala nu va rămâne fără buget

Dan Barna a dat asigurări că Bucureştiul nu va rămâne fără buget, precizând că acesta va fi adoptat în următoarele zile. Reamintim că miercuri consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut iar veniturie „nu sunt realistice”.

28 apr. 2021, 20:21
Dan Barna, după ce bugetul PMB a fost respins: Am avut o discuţie cu Nicuşor Dan. Capitala nu va rămâne fără buget
Dan Barna, după ce bugetul PMB a fost respins: Am avut o discuţie cu Nicuşor Dan. Capitala nu va rămâne fără buget

Dan Barna i-a asigurat pe bucureşteni că bugetul Primăriei Generale va fi adoptat în următoarele zile, după ce se va ajunge la un acord. Liderul USR i-a asigurat pe bucureşteni că Primăria Capitalei nu va rămâne fără buget.

Dan Barna: Capitala nu rămâne fără buget

„Cu siguranță Capitala nu rămâne fără buget. Colegii mei au comunicat care sunt aspectele asupra cărora continuă discuțiile. Realizarea unui buget se face prin acordul parților interesate. Ce s-a întâmplat arată că nicio forțare dintr-o parte sau alta nu generează un rezultat. Cu cât ne vom așeza mai repede la masa dialogului, cu atât va fi mai simplu”, a spus Dan Barna.

El a arătat că sunt şi alte municipii al căror buget nu a fost adoptat.

„Nici Bacăul nu are buget, sunt mai multe localități unde încă se constituie majorități, se discută pentru realizarea bugetului…Realizarea unui buget trebuie să se bazeze pe un acord între cei ce susțin primarul, în cazul fiecărui oraș în parte.

N-am nicio îndoială că vom avea buget. Duminică am avut o discuție şi cu Nicușor Dan, am discutat şi cu colegii mei. Le-am spus că sunt dispus să mediez dacă vor ajunge în situația care să necesite o mediere.

Nu m-a solicitat nimeni între timp. Înțeleg că discuțiile continuă. Dacă va fi nevoie, mă voi implica în medierea unui asemenea demers. La prima strigare nu s-a găsit consensul. La a doua sau la a treia strigare se va găsi consensul.

În zilele următoare se va ajunge la o formulă de buget. E foarte important să existe un acord pentru ca bugetul să fie susținut și se va întâmpla lucrul acesta”, a declarat liderul USR.

Citeşte şi Gabriela Firea, avertisment către Nicuşor Dan. „Consilierii generali PSD nu votează bugetul Capitalei. Va aduce grave probleme”

Bugetul PMB a picat la vot, scandal uriaş. Nicuşor Dan: „Sunt uluit Aştept varianta USR-PLUS de buget!”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, se declară „total nemulţumit” că începerea investiţiilor şi plata datoriilor riscă să întârzie, având în vedere că, în şedinţa CGMB de miercuri, bugetul Bucureştiului pe anul 2021 nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat.

„Azi, în şedinţa Consiliului General, bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti pentru 2021 nu a obţinut numărul de voturi necesare. Sunt total nemulţumit că începerea investiţiilor şi plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înţeles pentru oricine”, a scris edilul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că a propus un buget „care a fost dezbătut timp de şase săptămâni cu partenerii din grupurile PNL, PMP şi USR PLUS” şi avea toate motivele să creadă „că lucrurile merg în direcţia bună”.

„Acum, însă, consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susţină bugetul, el obţinând doar voturile PNL şi PMP în şedinţa de azi. Având în vedere această situaţie, aştept de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiţii deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o susţinem împreună şi dorinţele bucureştenilor şi, în acelaşi timp, să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată. Fac un apel la înţelepciune şi echilibru şi am toată deschiderea să mă aşez din nou la masă ca să rediscutăm bugetul, excluzând însă orice condiţionalităţi care nu au legătură cu bugetul. Bucureştenii nu trebuie să pătimească în continuare din cauza unor ambiţii nerezonabile”, subliniază primarul Capitalei.

Citeşte şi Vlad Voiculescu, dezamăgit de PNL și Nicușor Dan: Nu și-au ținut cuvântul. Viceprimarul încă nu are dreptul de semnătură! Eu nici nu apucasem să am atribuții