Dan Barna explică de ce nu intră USR guvernare. Reacţia lui Ludovic Orban AUDIO

Dan Barna a avut o discuție online cu colegi de partid, în care a explicat de ce nu intră USR la guvernare: dacă ar intra, ar sta în umbra PNL și cel mult ar deconta eventualele eșecuri ale guvernării. Ludovic Orban, premierul desemnat, spune că respectă decizia USR de a nu participa la guvernare, dar contează pe susţinerea formaţiunii în Parlament.

16 oct. 2019, 16:19
Dan Barna explică de ce nu intră USR guvernare. Reacţia lui Ludovic Orban AUDIO

Dan Barna le spune colegilor că, dacă USR intră la guvernare cu PNL, vor primi cel mult unu-două ministere. În schimb, dacă așteaptă alegerile, având în vedere scorul de la europarlamentare, ar putea deține jumătate de guvern și eventual și prim-ministrul.

„Dacă intrăm acum la guvernare ne asociem și validăm PNL. De-asta nu trebuie să cădem în capcana să cerem 1-2 ministere PNL-ului, pentru că ne vor da orice. Ideea că intrăm la guvernare și-i validăm înseamnă raiul pe pământ pentru ei. Dacă o să facă bine, meritul o să fie al PNL. Dacă vor face rău, evident că va fi din vina USR. Am intra ca parteneri minoritari, în condițile în care alegerile ne-au arătat că suntem cam pe-acolo. Pe când, dacă intrăm după alegeri, atunci avem consistență și suntem relevanți. Intrăm pe voturile pe care le obținem noi. Și n-o să mai avem un minister sau două, o să avem jumătate de guvern sau mai mult, dacă dăm și prim-ministrul”, le-a transmis Dan Barna colegilor de partid într-o înregistrare audio obținută de Rise Project.

Orban: Contez pe susţinerea lor în Parlament

Ludovic Orban a declarat miercuri seară că respectă decizia USR de a nu participa la guvernare, dar contează pe susţinerea formaţiunii în Parlament.

„Este decizia lor, le-o respect, contez pe susţinerea lor în Parlament. De trei ani de zile suntem pe aceleaşi bănci ale opoziţiei, am luptat împotriva abuzurilor PSD împreună, am avut foarte multe iniţiative comune, de la proiecte de legi, proceduri parlametnare, atacuri la Curtea Constituţională şi sunt încrezător în faptul că vor contribui, partenerii noştri din opoziţie, la înlocuirea cât mai rapidă a muribundului Guvern Dăncilă, care în fiecare zi comite fapte din ce în ce mai grave, care după părerea mea reclamă atenţia DNA”, a declarat Ludovic Orban la B1TV.

Citește și: Adevărul despre Dan Barna. „Banii s-au evaporat între amici cu facturi la comandă, în nepotisme, deturnări, plăţi fictive, furturi”