Dan Barna face declarația zilei după ce Dacian Cioloș a câștigat șefia USR-PLUS: Acest partid, în 2024, va da președintele României

Dacian Cioloş a reușit să câștige șefia USR PLUS, în urma celui de-al doilea tur disputat cu Dan Barna, al alegerilor interne pentru această funcţie.

01 oct. 2021, 20:39
Dan Barna face declarația zilei după ce Dacian Cioloș a câștigat șefia USR-PLUS: Acest partid, în 2024, va da președintele României

Dan Barna face declarația zilei după ce Dacian Cioloș a câștigat șefia USR-PLUS. Cioloș  a obţinut 19.603 voturi, faţă de contracandidatul său, Dan Barna, care a obţinut 18.900, a anunţat purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Moşteanu.

Dan Barna face declarația zilei după ce Dacian Cioloș a câștigat șefia USR-PLUS: Acest partid, în 2024, va da președintele României

Dan Barna a anunțat că pune presiune pe Cioloș și îi transmite că USR-PLUS trebuie să câștige, în 2024, atât președinția României, cât și alegerile parlamentare.

”USR-PLUS e un partid viu, dinamic, în care democrația funcționează. E multă supărare și dezamăgire în echipa celor care m-au susținut. Rămânem același partid vertical. Am preluat un partid cu 1.000 de membri și 50 de filiale, azi avem peste 50.000 de membri, e un bilanț absolut remarcabil.

Acest rezultat nu mă bucură. Îi mulțumesc lui Dacian Cioloș pentru fuziunea a fost decizia corectă. Acest partid, în 2024, va da președintele României și va fi principalul partid de guvernare. Pun pe umerii colegului meu asta și îi spun că rămân în acest proiect.”, a spus Dan Barna.

Un număr de 1.200 de delegaţi din toată ţara vor fi prezenţi sâmbătă, la Bucureşti, pentru Congresul USR PLUS, când va fi stabilită componenţa noului Birou Naţional şi va fi validat noul preşedinte al formaţiunii.

Congresul USR PLUS va avea loc la Romexpo. Din cauza pandemiei COVID-19 şi a restricţiilor, în sală se vor afla maximum 150 de persoane simultan.

Delegaţii care îşi vor exprima opţiunea privind componenţa noului Birou Naţional au fost împărţiţi pe fluxuri orare, pentru a-şi exercita votul. La congres este permisă doar prezenţa persoanelor vaccinate. Întregul eveniment va fi transmis live pe Facebook şi Youtube.

Liderul PLUS, Dacian Cioloş a fost numit „omul sistemului” de Dan Barna, după ce a câştigat postul de lider al grupului Renew Europe di Parlamentul European, iar reacţia nu a întârziat.

„Dan m-a definit azi `om al sistemului`. O etichetă pe care mi-au pus-o pesediștii, peneliștii sau oficii de propagandă ale lor de-a lungul timpului. Nu înțeleg cum a acceptat să îl numesc eu, om al sistemului, secretar de stat în 2016. Sau pe Cristi Ghinea ministru, pe Cătălin Drulă consilier de stat și așa mai departe. Au făcut atunci pact cu un om al sistemului?”, a ripostat Cioloș.

Citește și: Dacian Cioloş este noul preşedinte al USR PLUS