Dan Barna îl desființează pe Dacian Cioloş: Alege să arunce o umbră pe toţi membrii ex-USR, într-o vânătoare de vrăjitoare menită să divizeze iremediabil, nu să unească

Dan Barna le-a transmis o scrisoare membrilor USR PLUS în care le solicită „mobilizare şi responsabilitate”, arătând că „nimeni nu are dreptul să blocheze dreptul la vot al membrilor USR PLUS”.

27 sept. 2021, 17:13
Dan Barna îl desființează pe Dacian Cioloş: Alege să arunce o umbră pe toţi membrii ex-USR, într-o vânătoare de vrăjitoare menită să divizeze iremediabil, nu să unească

Dan Barna îl atacă pe Dacian Cioloş, al cărui nume nu îl foloseşte în mod direct şi la care se referă folosind sintagme precum „contracandidatul nostru” sau „copreşedintele de până acum”.

„Sunt nevoit să observ cum un proces electoral organizat îndelung, pe baze bipartizane şi proceduri consensual şi unanim agreate ajunge să fie terfelit din calcule electorale. Da, procesul de unificare a bazelor de date, organizat de o Comisie tehnică cu membri egali din USR şi din PLUS, a înregistrat inerent erori.  Copreşedintele de până acum se comportă ca şi cum nu a fost deloc implicat – nici la comisia paritară, nici la procedurile adoptate în unanimitate. Ca şi cum, ironic, nu a fost acolo”, scrie Barna, adresându-se colegilor săi.

Barna a transmis că îi apreciază pe toți membrii partidului, dar reclamă că în campania internă pentru alegerile din USR PLUS se folosesc metode pe care nu şi le imagina într-un partid decent: înregistrări pe ascuns, scurse trunchiat în presă, vânătoare de vrăjitoare şi perdele de fum aruncate în ochii membrilor USR PLUS.

„Îi apreciez pe membrii noştri exPLUS şi îi consider colegii şi prietenii noştri. Contracandidatul nostru în schimb alege să arunce o umbră pe toţi membrii exUSR, într-o vânătoare de vrăjitoare pe care nu o înţeleg, menită parcă să divizeze iremediabil, nu să unească. Pentru unii pare că victoria e mai importantă decât viitorul nostru comun şi relevanţa USR PLUS pentru viitorul României. (…) Munca noastră de ani de zile e pusă la îndoială în fervoarea electorală de pârjolit toată truda şi efortul de cinci ani de construcţie a unui brand USRPLUS respectat şi susţinut de atâta lume”, mai transmite Dan Barna.

Mai mult, fostul lider USR spune că unii dintre membrii fostei USR îi reproşează că a greşit atunci când i-a convins să voteze fuziunea cu PLUS şi că reproşurile merg mai departe, unul dintre aceştia susţinând că Barna i-a convins să fuzioneze cu o „bază de date de e-mailuri!”.

„Buna-credinţă e cel mult idealism, nu greşeală. Simt în continuare că nu am greşit, şi împreună suntem mai puternici, dar dreptul de vot este al oamenilor, nu al emailurilor. Hai să arătăm în continuare că suntem oameni vii, mulţi, implicaţi şi care votează! Contez pe tine pentru asta!”, i-a răspuns, public, Barna.

Barna a cerut ca fiecare președinte de filială să se asigure că toți membrii din registrul electoral cunosc calendarul alegerilor și își pot exprima votul în mod real.

„Mă sunaţi mulţi dintre voi că se dau telefoane la membrii foşti USR, telefoane anonime, inchizitoriale cu ameninţări ridicole. Nimeni nu are voie să timoreze pe nimeni în această campanie, dreptul de vot al fiecărui membru e sfânt, pentru că fără acest drept USR PLUS nu mai reprezintă nimic. Pentru fiecare astfel de situaţie vă încurajez să vă adresaţi comisie electorale. (…) Am încredere că spiritul USRPLUS va merge mai departe puternic şi consecvent pe direcţia pe care împreună am construit-o şi o susţinem. Şi nu spre o potenţială împăciuire despre care am auzit ieri dimineaţă de la Dacian, cu un premier incapabil să conducă o coaliţie, premier care a agresat şi umilit USRPLUS”, le mai transmite Barna colegilor săi.

 


loading...