Dan Barna nu e de acord cu varianta lui Dacian Cioloş de a se retrage amândoi din competiția pentru șefia USR-PLUS: „Merg mai departe”

Dan Barna, copreşedintele USR-PLUS, nu e de acord cu ideea lui Dacian Cioloş de a se retrage amândoi din competiţia pentru şefia partidului.

03 iun. 2021, 14:38
Dan Barna nu e de acord cu varianta lui Dacian Cioloş de a se retrage amândoi din competiția pentru șefia USR-PLUS: „Merg mai departe”

Dan Barna a declarat că a participat la „toate luptele pe care USR-PLUS le-a avut” şi că vrea să meargă mai departe.

Întrebat dacă agreează formula ca atât el, cât şi Dacian Cioloş să se retragă din competiţie, Barna a spus: „Este întotdeauna o chestiune de mesaj politic. Eu am participat la toate luptele şi la toate confruntările pe care USR PLUS le-a avut. Intenţionez să merg mai departe, pentru că eu cred foarte mult că USR PLUS este un partid care pe termen lung va avea un cuvânt greu în politica din România”.

Liderul USR-PLUS a mai afirmat că are mare încredere în înţelepciunea colegilor săi: „Am spus deja, proiectul USR PLUS este un proiect la care muncesc de patru ani de zile. Este un proiect asumat. Am foarte mare încredere în înţelepciunea colegilor mei”.

Alegeri USR-PLUS. Dacian Cioloş i-a propus lui Dan Barna să nu candideze niciunul la şefia Coaliţiei

Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna ca niciunul dintre ei să nu candideze pentru funcția de președinte al USR PLUS, pentru a nu se crea falii în partid. Fiecare ar urma să susțină alte figuri din partid, care să obțină voturi din ambele tabere, au declarat, sâmbătă surse politice.

„Daca Cioloș sau Barna câștiga președinția USR PLUS, vor fi alimentate inevitabil diviziunile existente între cele două partide și va exista ideea că una din tabere a acaparat partidul, cu toate consecințele previzibile: tensionarea relațiilor in partid, posibile disensiuni după alegeri și afectarea eficienței la guvernare. Alt motiv pentru ca cei doi să nu candideze ar fi că e nevoie de un semnal de maturitate și responsabilitate politică, având în vedere tensiunea care se vede la PNL tot intern din același motiv”, spun sursele citate.