Dan Barna: „PNL a ajuns un satelit al PSD. Sunt mulţi liberali care nu sunt deloc fericiţi să spună saru mâna la PSD şi ar vrea să iasă din această căsătorie nefericită”

Fostul lider al USR Dan Barna a declarat joi că PNL şi AUR sunt doi sateliţi ai PSD şi că social-democraţii ar prefera să ajungă în turul al doilea al alegerilor de mână cu George Simion.

27 ian. 2022, 21:27
Dan Barna: „PNL a ajuns un satelit al PSD. Sunt mulţi liberali care nu sunt deloc fericiţi să spună saru mâna la PSD şi ar vrea să iasă din această căsătorie nefericită”

Dan Barna a mai spus că actuala coaliţie de guvernare a fost voinţa preşedintelui Klaus Iohannis, care i-ar fi „predat cheile PNL lui Marcel Ciolacu”, şi a susţinut că a avut discuţii cu mai mulţi liberali care i-au mărturisit că ar vrea ca alianţa cu social-democraţii să se rupă cât mai curând.

”În momentul de faţă, alternativele sunt clare, pe de o parte PSD, cu sateliţii PNL şi AUR şi pe de cealaltă parte, USR, acesta este spectrul politic”, a spus Dan Barna la ProfitTV.

”Avem un PSD care controlează managementul ţării şi unde PNL este un satelit. Atmosfera din coaliţie este multmai rea decât în perioada coaliţiei cu USR”, a mai arătat Barna, el precizând că PSD ar prefera ca la alegeri, în turul doi să intre AUR, un alt satelit al său.

Despre PNL, Dan Barna a arătat că ştie din dialoguri directe ”că sunt foarte mulţi în PNL care nu sunt deloc fericiţi că se ducă să spună săru mâna la PSD”.”Au fost aşezaţi ca şi copii de mingi la echipa lui Marcel Ciolacu. O componentă importantă din PNL speră să iasă din această căsătorie nefericită”, a spus Barna, adăugând că are un dialog firesc, inclusiv cu Ludovic Orban, care şi el este în ceea ce se numeşte opoziţia din Parlament.

Dan Barna: „Dacian Cioloş este într-o perioadă de aclimatizare în USR”

Despre afirmaţiile lui Dacian Cioloş, care declarase că USR are nevoie să îşi rezolve nişte probleme interne şi să depăşească fracturile care încă există după fuziune, că ”este o chestiune de adaptare”. Dan Barna a explicat că 90% din deciziile din partid se iau prin consens. ”USR este un partid ca nimeni altul, este un partid al dezbaterilor reale, şi eu şi Nicuşor Dan a trebuit să muncim să îi convingem pe colegi. Nu este un partid piramidal şi fiecare chestiune trebuie dezbătută şi agreată o formulă”, a arătat el.

Despre Dacian Cioloş, fostul preşedinte al USR a spus că ”este într-o perioadă de aclimatizare la climatul USR.”USR nu este un partid de leadership, Dacian a candidat cu o platformă în care a spus că uneşte partid, sunt încrezător că în perioada următoare lucrurile vor funcţiona”, a afirmat el.

Dan Barna a răspuns şi nemulţumirilor din partid privind modul în care dacian Cioloş reacţionează, cu întârziere, la ceea ce se întâmplă pe scena politică. ”E mai degrabă o chestiune de stil de management, este o perioadă de adaptare la management”, a spus Barna despre noul lider al partidului.

Citeşte şi: Ministrul Vîlceanu spune că există îngrijorări la Comisia Europeană pentru că România ar vrea renegocierea PNRR: „Nu o vom face niciodată. Înseamnă să iei totul de la zero. Adio granturi, adio tot”