Dan Barna, prima reacţie după aflarea rezultatelor exit poll: Este un record istoric fără precedent

Dan Barna a reacţionat duminică seară, după apariţia rezultatelor exit poll, care îl scot din cursa prezidenţială.

10 nov. 2019, 18:47
Dan Barna, prima reacţie după aflarea rezultatelor exit poll: Este un record istoric fără precedent

Dan Barna a ieşit din cursa electorală. Rezultatele exit poll îl situează pe locul 3, la distanţă destul de mare de Viorica Dăncilă. Totuşi, el insistă pentru numărarea voturilor.

„Delegaţii din secţii să fie atenţi la numărătoare. (…) Este important să fie numărat fiecare vot. Rezultatul nu este acela al exit-poll-urilor, rezultatul este acela al numărării voturilor”, a punctat Dan Barna.

„Mulţumesc diasporei pentru că a trimis acel mesaj de care poate România avea nevoie, că implicându-ne putem schimba lucrurile. Este un record istoric fără precedent în diaspora şi asta ne dă încredere şi speranţă”, a declarat Dan Barna.

El a spus că încă se votează în unele ţări din străinătate.

„Sunt optimist asupra rezultatului final pentru că tendinţa şi ultimele ore au arătat o tendinţă de creştere, şi de asta vreau să le mulţumesc tuturor celor care au ieşit la vot (…)”, a adăugat el.

El a mai spus că există în momentul de faţă o şansă foarte mare ca modernizarea României să se întâmple de acum şi nu de peste cinci ani, făcând apel la delegaţii din secţii să fie atenţi la numărarea voturilor.

„Este o şansă mare pentru viitorul României şi ceea ce am dovedit noi în această campanie este că da, oamenii obişnuiţi se pot lupta cu vechea clasă politică. Oamenii obişnuiţi care formează o alianţă care vrea să modernizeze România contează în politică şi viitorul este al nostru şi e foarte bine că au ieşit atâţi oameni la vot. Este un lucru care ne încurajează şi pe care ne vom construi paşii următori”, a încheiat Barna.

Exit poll SOCIOPOL, ora 21.00

Klaus Iohannis – 42%

Viorica Dăncilă – 18%

Dan Barna – 16%

Mircea Diaconu – 10%

Theodor Paleologu – 5%

Precizare: Exitpoll-ul Sociopol a luat în calcul şi voturile din diaspora.

Primele rezultate de tip exit poll ale alegerilor de pe 10 noiembrie vor fi prezentate duminică seară, imediat după ora 21.00, când se vor închide urnele de vot.