Dan Barna rămâne la conducerea USR. Pentru 74% din membrii USR au votat pentru reconfirmarea lui în fruntea partidului

Dan Barna rămâne la şefia partidului şi după după eşecul de la alegerile prezidenţiale 2019, când a fost depăşit de Viorica Dăncilă, candidatul PSD, în primul tur. 

20 nov. 2019, 13:06
Dan Barna rămâne la conducerea USR. Pentru 74% din membrii USR au votat pentru reconfirmarea lui în fruntea partidului

Membrii USR au fost invitaţi să voteze, printr-o sistem de vot electronic, dacă mai doresc ca Barna să rămână la şefia Uniunii Salvaţi România, după eşecul de la alegerile prezidenţiale, când acesta nu s-a calificat în turul doi, fiind întrecut de Viorica Dăncilă.

74,47% dintre membrii de partid care au votat au ales ca Dan Barna să rămână în fruntea USR. Din cei peste 17.000 de membri ai partidului înregistraţi în Registrul Electoral au votat aproximativ 9.600, astfel prezența la vot a fost de 51,5%.

„Avem rezultatul consultării membrilor asupra poziţiei mele în calitate de lider al lui USR. A fost o întrebare pe care am pus-o cumva urmare a rezultatului alegerilor, unde am avut cumva aşteptări mai mari decât rezultatul pe care l-am obţinut şi atunci, cum USR a rezolvat de fiecare dată astfel de situaţii prin consultarea membrilor, şi de această dată am optat pentru această variantă. Întrebarea pe care am adresat-o este una pe care o cunoaşteţi: Consideraţi că Dan Barna ar trebui să-şi dea demisia de la conducerea USR? Decizia colegilor noştri este aceea de a continua această poziţie, 75 la sută, practic trei sferturi din partid a decis că nu este cazul să îmi dau demisia, 25 au răspuns Da. Practic, 7.189 de membri consideră că trebuie să continuăm”, a spus Dan Barna.

„Vom avea duminică alegeri, îndem electoratul să meargă la vot, să voteze cu actualul preşedinte, după care vom intra în logică parlamentară, vom monitoriza activitatea Guvernului, vom face tot ce depinde de noi pentru a transforma promisiunea pe care domnul Orban a făcut-o în acordul politic, aceea de a avea primari în două tururi, vom face tot ce depinde de noi să devină realitate, vom conduce negocieri mai departe pe acest subiect şi pe toate celelalte teme din agendă”, a mai afirmat Barna.
 
„Mulțumesc din nou colegilor pentru încredere, voi continua să lupt cu toată energia pentru întărirea partidului. Mă bucur că au votat chiar mai mulți membri decât la alegerile din septembrie, asta înseamnă că mecanismele interne ale partidului funcționează.

Consultarea a fost o parte din procesul intern de analiză a alegerilor prezidențiale, am discutat și cu liderii din partid, concluzia este aceea că trebuie să strângem rândurile. Avem de pregătit alegeri locale și parlamentare și guvernarea. Nu am intrat în această cursă cu gândul că abandonăm la primul obstacol”, a scris Dan Barna pe Facebook după anunţarea rezultatelor votului intern al USR.