Dan Barna, reacţie după investigaţia Rise Project: Este o anchetă pornită la pont. Nu au reuşit să facă nicio ştire de corupţie VIDEO

Publicat: Miercuri, 16 Octombrie 2019 22:42 // Actualizat: Miercuri, 16 Octombrie 2019 22:42 // Sursa: romaniatv.net

Dan Barna le-a explicat colegilor de partid, într-o discuție video pe un grup închis, că investigaţia Rise Project nu dezvăluie nimic compromițător despre el și nu-l afectează cu nimic. Imaginile au devenit publice după ce fragmente audio ale discuţiei au fost prezentate de Rise Project.

Foto: facebook.com

USR a publicat miercuri seară pe pagina Facebook a partidului dialogul lui Dan Barna cu colegii de partid, după ce fragmente din această înregistrare au fost publicate de Rise Project.

În înregistrarea video Barna le explică colegilor cum s-a desfășurat ancheta Rise Project și susține că nu este nimic penal în dezvăluirile publicate. El spune că jurnaliştii au recunoscut că ancheta a pornit de la un pont.

"Ancheta asta a început acum vreo două luni, două luni şi jumătate şi m-au sunat cunoscuţi să îmi spună că au fost sunaţi să fie întrebaţi despre proiectele pe care le am, după care am aflat că din minister cineva le-a trimis şi asta mi-a confirmat cei din interviul pe care l-am avut, cineva le-a trimis dosarul cu toate rambursările companiei mele. Mi-au spus şi ei la interviu că este o anchetă pornită la pont, li s-a spus mergeţi şi faceţi o anchetă pe subiectul Dan Barna. De la asta au pornit, după care timp de două luni au tot mers pe la beneficiari de proiecte. Aceştia spuneau că au fost mulţumiţi, că a fost în regulă. Cei care aveau diverse nemulţumiri, au fost invitaţi la interviuri, s-au întâlnit cu ei şi au încercat să găsească cât mai multe elemente cu care să îşi construiască ancheta. Le-am spus celor de la Rise că şansa să găsiţi orice legat de corupţie este exclus. Cei de la Rise fac o muncă şi au o credibilitate importantă şi asta nu e puţin lucru, sunt de notorietate, habar n-am cine le-a sugerat ancheta, am încercat să aflu, dar nu am reuşit", a declarat Barna în înregistrare.

Liderul USR spune că cei de la Rise au "luat la puricat" numai contractele care nu au funcţionat.

"Deci ei au luat nişte proiecte pe care le-au luat la puricat şi le-au ales numai pe cele care nu au funcţionat, adică cele care funcţionează şi merg mai departe, un centru de echitaţie, o brutărie, cele care funcţionează şi au rezistat, nu au fost menţionate pentru că nu serveau argumentaţiie în care Dan Barna a risipit. De fapt nu au reuşit să facă nicio ştire de corupţie şi atunci au încercat să facă nişte asocieri din astea în care să pună la îndoială activitatea. E ca şi cum au luat un sac de făină, l-au cernut şi ce a rămas în ciur, adică nişte pietricele, nişte boabe de neghină, alea le-au folosit, adică total neporfesionist. Au fost 15 proiecte din care 5 funcţionează, alte 4 sunt deschise şi disponibile alte trei nu au funcţionat atunci era o analiză jurnalistică", a declarat preşedintele USR.

Site-ul de investigaţii RiseProject a publicat o anchetă privind averea lui Dan Barna. "Trei proiecte europene generoase arată ca după război. Șeful USR, partidul care a inițiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE", a scris RiseProject.

Antreprenorul de succes Dan Barna duce în spate o serie lungă de eşecuri care au costat aproape şase milioane de euro, afirmă jurnaliştii de la Rise Projectm, care prezită o investigaţie privind câteva dintre proiectele cu fonduri UE supervizate de prezidenţiabilul USR - Plus.

Citește și: Adevărul despre Dan Barna. "Banii s-au evaporat între amici cu facturi la comandă, în nepotisme, deturnări, plăţi fictive, furturi"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
adevarul despre dan barna dan barna dan barna ancheta rise project
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7667
RON
15 Nov
noapte 8 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H